Keçiören arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Keçiören arsa fiyatlarını ve Keçiören tarla fiyatlarını görebilirsiniz.
ANKARA KEÇİÖREN HAKKINDA
Keçiören, Ankara‘nın metropol ilçelerinden biridir. Nüfus olarak Ankara’nın birinci, Türkiye’nin ikinci büyük ilçesidir.
Daha önce Altındağ İlçesine bağlı bir mahalle iken, 1984 yılında ilçe olan Keçiören’in nüfusu 1 milyona yaklaşmıştır.
Çubuk çayının iki bölüme ayırdığı ilçe`nin 43 mahallesi 2 belde belediyesi ve 6 köyü bulunmaktadır. Atatürk`ün Kurtuluş Savaşı hazırlıkları sırasında karargah olarak kullandığı Ziraat Mektebi binası, bugün Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü olarak kullanılmaktadır. Atatürk`ün kullandığı oda ise koruma altına alınmıştır ve o dönemin eşyaları sergilenmektedir.
Daha önce Altındağ ilçesine bağlı bir mahalle iken, 1984 yılında ilçe olan Keçiören’in nüfusu 1 milyona yaklaşmıştır. Çubuk çayının iki bölüme ayırdığı ilçe’nin 47 mahallesi ve 12 semti bulunmaktadır. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı hazırlıkları sırasında karargâh olarak kullandığı Ziraat Mektebi binası, bugün Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü olarak kullanılmaktadır.
Atatürk’ün kullandığı oda ise koruma altına alınmıştır. O dönemin eşyaları sergilenmektedir. Vehbi Koç’un yazlık evi Keçiören ilçesinin Gazino semtinde bulunmaktadır.
Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2020 verilerine göre 938.568 kişi ile Ankara’nın birinci ve Türkiye’nin ise nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesi konumundadır. Nüfusu, pek çok ilden daha fazladır.
Nahiye Oluşu Tarihi 1200-1300 yıllarına dayanan Keçiören, Kalaba (Galebe), Etlik ve Ovacık Köylerinin arazilerinin gelişmesinden sonra 1936 yılında Bucak (Nahiye) oldu. İlk Nahiye Müdürlüğü görevini Osman Bedrettin Yolga ifa etti. Sonrasında Mehmet Derviş Çiyiltepe, Ahmet Feridun Demir, Nafi Muharremgil, Osman Macit Atay, Suphi Günay ve Hakkı Tataroğlu Nahiye Müdürlüğü yaptı.
1984 Yılında İlçe Oldu Keçiören 1966 yılında Altındağ ilçesine bağlandı, 1984 yılında ilçe oldu. Keçiören’in ilçe belediye sınırları içinde 43 mahallesi olup ayrıca Keçiören ilçesi sınırları içinde kalan Alacaören, Kılıçlar, Gümüşoluk, Kösrelik, Kurusan, Saray, Sarıbeyler köyleri ile Bağlum ve Pursaklar beldeleri de ilçeye bağlandı.
Keçiören ’in adı Ankara ’nın ünlü keçilerinin otlaklarının olduğu yer olarak tanımlanır. Keçiören gecekondularının ilk görünmeye başladığı 1955’li yıllardan önce son derece temiz havası ve ünlü bağlarıyla adeta bir sayfiye (dinlenme) yeri gibiydi. Orta halli ve zengin Ankaralılar temiz havasından dolayı Keçiören’e gelirlerdi. Evler bahçe içindeydi ve bahçelerde her çeşit meyve ağaçları, kümesler, havuzlar ve kuyular bulunurdu. Insanlar meyvelerini ve sebzelerini yetiştirir, suyunu kuyulardan temin eder, fırınlarda birkaç aile birleşip 10 günlük ekmeğini yapardı.
Keçiören ’in özellikle bağları, üzümü ve nefis armudu ünlüydü. Ankara’nın ticaretini elinde bulunduran gayri müslimler de Keçiören’de otururlardı. Ticaretle uğraştıkları için zengindiler ve evleri, bahçeleri temiz ve bakımlıydı. Çok güzel mahalleleri olan gayri müslümler daha sonraları Keçiören’den teker teker ayrılmışlar ve evleri de satılmıştı. Hacı kadın deresi temiz ve berraktı. Bu dere Dutluk, Duvardibi, Kuyubaşı, Ahmet Çavuş ve Mecidiye’nin arka tarafından akardı ve 1955 yıllarına kadar da temizdi.
Halk, şimdi Dutluk durağına adını vermiş olan ve büyük dut ağaçlarının bulunduğu yere piknik yapmaya giderdi. Ankara’da bulunan yabancı elçilik mensupları da burada yürüyüş yaparlardı. Çubuk Çayı’nda halı ve kilim yıkanır, akıntının çok olmadığı yerlerde yüzülürdü.
Milli Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarında pek çok ünlü isim Keçiören’de oturmuştur. Keçiören ’den atla Ulus’a giderler ve atlarını Taşhan’a bağlarlardı. Keçiören eskiden beri bir otel-kent görümündedir.
Ankara’nın kuzeyinde, fakat güneyi seyreden Keçiören, tarih boyunca verimli bağ ve bahçeleriyle dikkat çekmiş, bu nedenle 1905 yılında Ankara’nın ilk Ziraat Mektebi, Sultan 2. Abdülhamit tarafından bu arazide kurulmuştur.
Konumundan dolayı zamanın ileri gelen Ankaralıları, yazlık evlerini yani “Bağ evleri’ni Keçiören ve Etlikte yapmışlardır. Bu bağ evlerine mayıs aylarında başlayan bağa göç, eylül ayında bağ evlerinde hazırlanan kışlık erzaklarıyla bağdan göç, bir seramoni şeklinde her yıl sürüp gitmekteydi.
Keçiören’in Hizmet Alanları 30 Kasım 1983 tarihli ve 2983 sayılı kanunla ayrı bir ilçe haline getirilen Keçiören’in sınırları İçişleri Bakanlığı’nın 13/81 sayılı kararıyla tesbit edildi.
Keçiören Belediyesi’nin hizmet alanı büyüklük olarak 58,66 km2’dir. Bağlum’unda Belediyemize bağlanması ile bu alan 156 km2 ye ulaşmıştır. Keçiören Ankara’nın kuzeyinde merkeze 13 km. uzaklıkta, yükseklik olarak 1075 rakıma sahip etrafı dağ ve tepelerle çevrili, yeşili bol güzel bir bölgedir. Keçiören’de yer alan 51 mahallenin %90 nından fazlası çevre yolunun güneyinde yer alırken %10’a yakın bir kısmı ise Bağlum bölgesinde bulunmaktadır.
Bağlum; Karakaya, Karşıyaka, Hisar ve Kafkas, Çalseki, Kösrelik, Güzelyurt ve Sarıbeyler olmak üzere sekiz mahalleden oluşurken 19 Mayıs, 23 Nisan, Adnan Menderes, Aktepe, Aşağı Eğlence, Atapark, Ayvalı, Bademlik, Bağlarbaşı, Basınevleri, Çaldıran, Çiçekli, Emrah, Esertepe, Etlik, Güçlükaya, Gümüşdere, Güzelyurt, Hasköy, İncirli, Kavacık, Subayevleri, Kalaba, Kamilocak, Kanuni, Karargahtepe, Köşk, Kuşcağız, Osmangazi, Ovacık, Pınarbaşı, Sancaktepe, Şehit Kubilay, Şenlik, Şenyuva, Şevkat, Tepebaşı, Ufuktepe, Uyanış, Yakacık, Yayla, Yeşilöz, Yeşiltepe, Yükseltepe, mahalleleri çevre yolunun güneyinde kalmaktadır.
KEÇİÖREN EKONOMİSİ
İlçenin ekonomisinin temelini tarım, hayvancılık ve turizm oluşturur. Keçiören ilçesinin, Ankara kent merkezine yakın kesimlerinde planlı gelişmiş, kuzeye doğru gidildikçe gecekondu alanlarının ve boş kentsel alanların dönüşümüyle oluşmuş yoğun apartman dokusu ile kaplı; çevre yolu ve daha kuzeye gidildikçe de yer yer muhafazakâr yeni orta sınıfın yaşam tarzını yansıtan alışveriş merkezlerinin ve kapalı konut sitelerinin görüldüğü bir mekânsal örüntüye sahip olduğu görülmektedir.
Bu yapı içerisinde ilçenin sosyal donatılarının kısıtlılığı, parklar dışında daha çok vadi tabanlarında yer alan işlek caddelerin kenarında kilometreler boyunca uzanan dükkân ve mağazaların bu caddelere hemşehrilik temelli bir kamusal alan niteliği kazandırmıştır.
KEÇİÖREN ARSA FİYATLARI
Keçiören arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.000 TL – 36.600 TL arasında değişmektedir.
KEÇİÖREN TARLA FİYATLARI
Keçiören tarla fiyatları (m²) 300 TL – 1.200 TL arasında değişmektedir.
AYVALI ARSA FİYATLARI
Ayvalı arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.250 TL – 36.600 TL arasında değişmektedir.
BADEMLİK ARSA FİYATLARI
Bademlik arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 6.400 TL – 8.000 TL arasında değişmektedir.
BAĞLARBAŞI ARSA FİYATLARI
Bağlarbaşı tarla fiyatları (m²) 660 TL – 900 TL arasında değişmektedir.
BAĞLUM ARSA FİYATLARI
Bağlum arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.000 TL – 1.800 TL arasında değişmektedir Bağlum tarla fiyatları (m²) 300 TL – 1.200 TL arasında değişmektedir.
ÇALSEKİ ARSA FİYATLARI
Çalseki arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 2.000 TL – 4.100 TL arasında değişmektedir.
KANUNİ ARSA FİYATLARI
Kanuni arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 6.600 TL – 14.450 TL arasında değişmektedir.
KÖSRELİK ARSA FİYATLARI
Kösrelik arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 2.000 TL – 9.800 TL arasında değişmektedir.
OVACIK ARSA FİYATLARI
Ovacık arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 2.300 TL – 21.000 TL arasında değişmektedir. Ovacık tarla fiyatları (m²) 120 TL – 660 TL arasında değişmektedir.
ŞENYUVA ARSA FİYATLARI
Şenyuva arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.900 TL – 6.500 TL arasında değişmektedir.
YÜKSETEPE ARSA FİYATLARI
Yükseltepe arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 2.500 TL – 13.000 TL arasında değişmektedir.
Keçiören’de bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Keçiören’den arsa almak ya da Keçiören’den arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.