Manyas arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın Manyas arsa fiyatlarını ve Manyas tarla fiyatlarını görebilirsiniz.
BALIKESİR MANYAS HAKKINDA
Manyas, Balıkesir ilinin bir ilçesidir.
Kuzeyinde Bandırma, batı ve kuzeybatısında Gönen, güneyinde Balıkesir il merkezi, güneydoğusunda Susurluk ve güneybatısında Balya ilçeleri ile çevrilidir. Marmara Bölgesi’nin güneyinde yer alıp, sanayi kuruluşlarıyla henüz fazla kirlenmemiştir. İlçenin kuzeyinde bulunan Manyas Kuşgölü idari olarak Bandırma ilçesine bağlıdır.
Amasya’lı ünlü coğrafyacı Strabon’un, Manyas hakkında verdiği bilgilere göre bu beldenin en eski sakinleri Dolionlar ve eski ismi de Milotopolis veya Pemaninos. Manyas’ta yüzyıllar içerisinde farklı uygarlıklar hüküm sürmüş. Ergili Mevkii’nde yapılan kazılarda bulunan 6. ve 7. yüzyıllara ait Doğu Yunan seramik parçalarına bakıldığında bölgede ilk yerleşik hayatın 7. yüzyılda başladığını söyleyebiliriz.
Elbette bu tespit edilebilen en eski tarih. Malazgirt Zaferi’nin ardından Türklerin yoğun olarak göç ettiği bölgelerden olan Manyas, önce Selçuklu’ların hakimiyetine sonrasında da Karesi Beyliği’nin idaresine girmiş. 1337 yılından sonra ise Osmanlı’lar tarafından idare edilmiş.
1877 yılında yaşana Osmanlı – Rus harbi nedeniyle Kırım Türklerinden oluşan 25 hane, bölgeye yerleştirilildikten sonra halk tarafından Tatar Köy olarak adlandırılan yerleşim zamanla büyümüş ve Bandırma’ya bağlı Manyas nahiyesi olmuş. 1936 ise yılında Balıkesir’e bağlı bir ilçe haline getirilmiş.
İlçe bağlısı olarak merkez hariç olmak üzere ilçe merkezine bağlı; 2 belde, 46 köy ve 4 mahalleden oluşmaktadır. Son 20 yılda nüfusu 600 kişi artmıştır. Güncel nüfusu yaklaşık 5.000’dir.
MANYAS EKONOMİSİ
llçenin toprakları çok verimli. Bu nedenle, yöre insanı ağrılıklı olarak tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor. Sulu toprakları sayesinde bazı ürünlerden yılda 2 kez mahsul almak mümkün. En çok ta süt ve süt ürünleri üretilmekte İlçede yem, un ve salça fabrikaları da bulunmakta. Buna ek olarak turizm de bir gelir kalemi. Özellikle Manyas Kuş Cenneti ile kaplıcalar yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekiyor.
MANYAS ARSA FİYATLARI
Manyas arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 2.900 TL – 11.000 TL arasında değişmektedir.
MANYAS TARLA FİYATLARI
Manyas tarla fiyatları (m²) 150 TL – 3.200 TL arasında değişmektedir.
ÇARŞI TARLA FİYATLARI
Çarşı tarla fiyatları (m²) 200 TL – 3.200 TL arasında değişmektedir.
KIZIK ARSA FİYATLARI
Kızık arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.000 TL – 2.400 TL arasında değişmektedir. Kızık tarla fiyatları (m²) 200 TL – 500 TL arasında değişmektedir.
SALUR TARLA FİYATLARI
Salur tarla fiyatları (m²) 150 TL – 2.200 TL arasında değişmektedir.
YENİMAHALLE ARSA FİYATLARI
Yenimahalle arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 2.900 TL – 11.000 TL arasında değişmektedir.
YENİKÖY ARSA FİYATLARI
Yeniköy tarla fiyatları (m²) 650 TL – 1.500 TL arasında değişmektedir.
Manyas ‘da bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Manyas‘dan arsa almak ya da Manyas‘dan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.