Yıldırım arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın Yıldırım arsa fiyatlarını ve Yıldırım tarla fiyatlarını görebilirsiniz.
BURSA YILDIRIM HAKKINDA
Yıldırım, Bursa‘nın merkezinde Osmangazi’den sonra en büyük ve en çok göç alan metropol ilçesidir. Bursa’nın merkezinde 18 Haziran 1987 gün ve 3391 sayılı kanunla kuruldu.
Yıldırım ilçesinin adı, Osmanlı İmparatorluğu dördüncü padişahı Yıldırım Bayezid’den gelmektedir.
Uludağ’ın eteklerine kurulmuş Yıldırım ilçesinin doğusunda Kestel ve Gürsu, kuzeyinde ve batısında Osmangazi ilçesi vardır. Yüzölçümü 399 kilometrekaredir. Denizden yüksekliği 150-155 metredir.
İlçenin güneyinde Uludağ yükselir, kuzeyi düzdür. İlçenin ortasından Bursa-Ankara karayolu geçer. 69 mahalleden oluşmaktadır.
İlçede nüfus olarak çoğunluk, Artvin, Posof, Ardahan ve Karslılar yoğun olarak yaşamaktadırlar. Ayrıca yurtdışından Gümülcine, Kırcaali illerinden birçok Türk de Yıldırım’a yerleşmiştir.
Adını Osmanlı padişahı Yıldırım Bayezid’tan alan ilçede, Osmanlı döneminden kalma çok sayıda tarihi yapı bulunur. En önemlileri Yıldırım Camii, Yıldırım Hamamı (Yeşil Hamam), Yıldırım Medresesi, Yıldırım Darüşşifası, Yıldırım Türbesi, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Emir Sultan Camii, Emir Sultan Türbesi, Emir Sultan Çeşmesi, Berkenet, Zehra Hanım Çeşmesi, Devlet Hatun Türbesi, Darüssaade Ağası Çeşmesi, Ümmügülsüm Çeşmesi, Hünkar Çeşmesi, Beşir Ağa Çeşmesi, Sitti Hatun Mesciti, Türk-İslam Eserleri Müzesi, Cumalıkızık Köyü Camisi, Irgandı Köprüsü, Setbaşı Köprüsü, Boyacıoğlukulluğu Köprüsü, Namazgah semtindeki Namazgâh, Mahfel, Kozaklık Han, Namazgah Camii, Bursa Şehir Kütüphanesi, Teleferik ve bunun gibi yapıtlardır.
İlçede ılıman Marmara iklimi görülür. Ortalma sıcaklık 14.4 derecedir; ortalama nem oranı %58’dir. En çok yağmur kış aylarında ve mart-nisan aylarında düşer, en az yağış haziran ayında alır. Ortalama 8-10 gün kar yağar. Kar kalınlığı 25–35 cm’dir. İlçenin Uludağ’ın eteklerindeki yüksek kesimlerine daha çok kar yağar ve yerde daha uzun süre kalır. İlçede en çok lodos ve poyraz rüzgarları görülür.
YILDIRIM EKONOMİSİ
Yıldırım Ekonomisi tarım, sanayi ve hayvancılıkla geçimini sağlanmaktadır.
İlçede sanayi gelişmiştir. Otosansit Sanayi Sitesi’nde irili, ufaklı birçok işletme farklı sektörlerde üretim yapmaktadır. Vişne Caddesi üzerinde kurulmuş olan Vişne Ticaret Merkezi bulunmaktadır. Dua çınarı Mahallesi’nde dokuma sanayi gelişmiştir. Havlu, kumaş, astar, perde üretimi yaygındır.
Ayrıca karoser yapımı, otomobil parçaları ve makine parçaları üretimi yapılır. Mobilya sanayi de ileridir. Ayrıca Hacivat Mahallesi’nde sandıkçılar sitesi kurulu olup sitenin içinde çelik sanayi, tekstil ve makine sanayi fabrikaları da bulunmaktadır.
İlçede küçükbaş hayvancılık, özellikle Uludağ eteklerinde büyükbaş hayvancılık yapılır. Tavukçuluk, avcılık gelişmiştir.
YILDIRIM ARSA FİYATLARI
Yıldırım arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 600 TL – 46.700 TL arasında değişmektedir.
YILDIRIM TARLA FİYATLARI
Yıldırım tarla fiyatları (m²) 20 TL – 1.600 TL arasında değişmektedir.
CUMALIKIZIK ARSA FİYATLARI
Cumalı Kızık arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.500 TL – 9.300 TL arasında değişmektedir. Cumalı Kızık tarla fiyatları (m²) 330 TL – 1.600 TL arasında değişmektedir.
DEĞİRMENÖNÜ ARSA FİYATLARI
Değirmen önü arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.000 TL – 10.500 TL arasında değişmektedir.
DUAÇINARI ARSA FİYATLARI
Dua çınarı arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 10.100 TL – 19.700 TL arasında değişmektedir.
HACİVAT ARSA FİYATLARI
Hacivat arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 600 TL – 10.300 TL arasında değişmektedir. Hacivat tarla fiyatları (m²) 20 TL – 800 TL arasında değişmektedir.
HAMAMLIKIZIK ARSA FİYATLARI
Hamamlı Kızık arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.000 TL – 4.650 TL arasında değişmektedir. Hamamlı Kızık tarla fiyatları (m²) 500 TL – 1.300 TL arasında değişmektedir.
İSABEY ARSA FİYATLARI
İsa bey arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.250 TL – 3.850 TL arasında değişmektedir. İsa bey tarla fiyatları (m²) 580 TL – 1.100 TL arasında değişmektedir.
KARAPINAR ARSA FİYATLARI
Karapınar arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 600 TL – 5.400 TL arasında değişmektedir.
KAZIMKARBEKİR ARSA FİYATLARI
Kazım Karabekir arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 14.750 TL – 46.700 TL arasında değişmektedir.
MİLLET ARSA FİYATLARI
Millet arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 900 TL – 5.000 TL arasında değişmektedir. Millet tarla fiyatları (m²) 700 TL – 850 TL arasında değişmektedir.
SAMANLI ARSA FİYATLARI
Samanlı arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 850 TL – 3.500 TL arasında değişmektedir. Samanlı tarla fiyatları (m²) 300 TL – 750 TL arasında değişmektedir.
ŞİRİNEVLER ARSA FİYATLARI
Şirin evler arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.300 TL – 3.200 TL arasında değişmektedir. Şirin evler tarla fiyatları (m²) 850 TL – 1.250 TL arasında değişmektedir.
VAKIF ARSA FİYATLARI
Vakıf arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 850 TL – 7.800 TL arasında değişmektedir. Vakıf tarla fiyatları (m²) 550 TL – 900 TL arasında değişmektedir.
VATAN ARSA FİYATLARI
Vatan arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 3.300 TL – 30.000 TL arasında değişmektedir.
Yıldırım’da bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Yıldırım’dan arsa almak ya da Yıldırım’dan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.
Gayrimenkul piyasası kısa, orta ve uzun vade olarak değerlendirilmelidir. Yıldırım arsa fiyatlarını ve Yıldırım tarla fiyatlarını sayfamızdan takip edebilirsiniz.