Yenice arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Yenice arsa fiyatlarını ve Yenice tarla fiyatlarını görebilirsiniz.
ÇANAKKALE YENİCE HAKKINDA
Yenice, Çanakkale ilinin bir ilçesi. Çanakkale’nin en doğusundaki ilçesidir.
Çanakkale ilinin güneydoğusunda, doğuda ve güneyde Balıkesir ile, kuzeyde Biga ve Çan ilçeleri, batıda Bayramiç ilçesi ile çevrilidir.
Deniz seviyesinden 276 metre Yükseklikte olan yerleşim merkezinin kuzeyinde Güre Dağı ve güneybatı yönünde yer alan Asar Dağı yükseklikleri 960 metreyi bulur.
İlçeye Hamdibey, Kalkım, Pazarköy beldeleri bağlıdır.
Önceden beri yerleşim yeri olduğu bilinen fakat tarihsel anlatımda 19. yüzyılın başlarında bir köy olarak kurulduğu açıklanan ilçenin ilk yerleşenleri, Denizhan-Kınık Türkleri’nin Kızılkeçili Boyu’ndan gelmektedir. İlçenin ilk sakinleri, Asar Dağı’nın kuzey yamacına bakan bir bölgeye yerleştiler ve ilçeye İnceköy adını verdiler.
Sonraları Yenice adını alan ilçenin Seyvan köyüne yakın bir noktada hangi tarihi döneme ait olduğu bilinmeyen bir kale ile Asar Dağı üzerinde, zirvede bir kale yıkıntısı bulunmaktadır. Bu yıkıntılarda yapıya nereden getirildiği belli olmayan ve yörede örneğine hiç rastlanmayan kesme taşlarla inşa edilmiş bazı duvarlar göze çarpmaktadır.
Çok stratejik bir gözlem noktasındaki bu kale ve içinde yer alan yerleşimle ilgili başka izlere rastlanmamaktadır çünkü ormanın etkileri nedeniyle izler silikleşmiştir. Zirve arazi olarak ve şekil itibarıyla dar-ince olduğu için ilk yerleşimin bu kale olması mümkün görünmektedir. Zirveye dik bir yamaçtan yine ince bir yokuşla çıkılınca yerleşim olarak kullanıldığı belli olan bir düzlüğe ulaşılır, orada giriş kapısına ait olduğu sanılan duvar kalıntıları vardır, gittikçe daha da daralarak en uçta kayalarla aşağıya doğru dik şekilde inen uçuruma ulaşılır.
Bu noktadan Agonya Ovası ve çevresi açıkça görülebilir iken, diğer yönler ağaçlar nedeniyle gözlem yapmaya izin vermez. İnceköy’e gelip sonradan tekrar yerleşenler büyük ihtimalle buranın daha önce de yerleşim yeri olduğunu biliyorlardı ve tekrar gelerek bu kale ya da sur kalıntıları üzerine yerleşmişlerdir.
Asar Kalesi’nin (İnceköy) aşağı kesimlerinde, ormanın içinde çeşitli yerlerde seramik, kiremit benzeri parçalar bulunabilmektedir. Kazdağları’nın ovaya bakan yüzündeki diğer zirvelerinde de çeşitli kalıntılar olduğu bilinmektedir fakat henüz arkeolojik herhangi bir çalışma yapılmış değildir.
1936’ya dek, Balıkesir ilinin Gönen ilçesine bağlı bir köy olan Yenice, bu tarihten sonra belde olarak Biga’ya,1945 yılında çıkarılan yasayla ilçe olarak Çanakkale’ye bağlanmıştır.
YENİCE EKONOMİSİ
Tahıl, baklagiller ve tütün yetiştirilir. Yörede yetiştirilen Agonya tütünü beğenilen bir tütün çeşididir. Bu nedenle üretimi önem kazanmıştır.
Ayrıca fasulye, yeşil ve kırmızıbiber, domates üretilen ilçede kurulu bulunan Yenice Gıda Sanayii (Y.G.S) hizmet vermekte iken başka bir şirkete satılarak ismi değişmiştir. Bu fabrika halktan toplanan paralarla kurulmuş bir sebze kurutma fabrikası iken, zarar ettiği söylenerek önce belediyeye devredilmiş, orada da zarar ettirilerek satılmıştır.
Bölgede çilek tarımı da yapılmaktadır. Üretilen sebze ve meyvenin depolandığı soğuk hava depoları da mevcuttur. Yerel halktan toplanan ürünler toptancı tüccarlar vasıtasiyla İstanbul’daki sebze meyve hallerine, Çanakkale il merkezine ve diğer bölge pazarlarına pazarlanmaktadır.Davutköy kalkınma kooperatifi kuruluşu olan Ova Salça Fabrikasında bu ürünler işlenmektedir.
Fennî kovanlarla arıcılık yapılmakta olup, bunlar ailelerin tüketimlerini karşılamaktadır. İlçe merkezi Çanakkale-Balıkesir arasında önemli bir durak yeridir. Çanakkale’ye 100 km Balıkesir’e 113 km’dir.
Av turizminin önemli merkezlerinden birisi olmaya aday olan Yenice ilçesi, her geçen gün yaban domuzu avcılığında seyahat acentelerinin odak noktası haline gelmektedir.
YENİCE ARSA FİYATLARI
Yenice arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 400 TL – 2.250 TL arasında değişmektedir.
YENİCE TARLA FİYATLARI
Yenice tarla fiyatları (m²) 40 TL – 3.700 TL arasında değişmektedir.
AKÇAKOYUN TARLA FİYATLARI
Akçakoyun tarla fiyatları (m²) 200 TL – 1.000 TL arasında değişmektedir.
ARAOVACIK TARLA FİYATLARI
Araovacık tarla fiyatları (m²) 50 TL – 350 TL arasında değişmektedir.
ÇAKIR TARLA FİYATLARI
Çakır tarla fiyatları (m²) 600 TL – 1.300 TL arasında değişmektedir
ÇAL TARLA FİYATLARI
Çal tarla fiyatları (m²) 75 TL – 1.200 TL arasında değişmektedir.
ÇUKUROBA TARLA FİYATLARI
Çukuroba tarla fiyatları (m²) 100 TL – 990 TL arasında değişmektedir.
ESKİYENİCE TARLA FİYATLARI
Eskiyenice tarla fiyatları (m²) 300 TL – 3.700 TL arasında değişmektedir.
HIDIRLAR TARLA FİYATLARI
Hıdırlar tarla fiyatları (m²) 160 TL – 1.500 TL arasında değişmektedir.
KABALI TARLA FİYATLARI
Kabalı tarla fiyatları (m²) 85 TL – 400 TL arasında değişmektedir.
KARADORU ARSA FİYATLARI
Karadoru arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 400 TL – 950 TL arasında değişmektedir. Karadoru tarla fiyatları (m²) 40 TL – 200 TL arasında değişmektedir.
KARAKÖY TARLA FİYATLARI
Karaköy tarla fiyatları (m²) 70 TL – 1.000 TL arasında değişmektedir.
SOFULAR ARSA FİYATLARI
Sofular arsa fiyatları (m²) 400 TL – 950 TL arasında değişmektedir. Sofular tarla fiyatları (m²) 40 TL – 200 TL arasında değişmektedir.
TABAN ARSA FİYATLARI
Taban arsa fiyatları (m²) 800 TL – 2.250 TL arasında değişmektedir. Taban tarla fiyatları (m²) 60 TL – 650 TL arasında değişmektedir.
Yenice’de bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Yenice’den arsa almak ya da Yenice’den arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.