Çardak arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Çardak arsa fiyatlarını ve Çardak tarla fiyatlarını görebilirsiniz.
ÇARDAK HAKKINDA
Çardak, Çanakkale ilinin Lâpseki ilçesine bağlı bir beldedir.Çanakkale Boğazı’nda, Marmara Denizi’ne kıyısı olan sahil kasabasıdır. Çanakkale merkeze 37 Km. uzaklıktadır.
Çardak Beldesi’nin tahmini olarak 1464-1481 yıllarında kurulduğu düşünülmektedir. Bugünkü Çardak’ın yerli halkı Anadolu Selçuklu Devleti zamanında Orta Asya’dan gelen TürkmenYörük boylarının bugünkü Çardak’ın doğudan batıya denize paralel uzanan tepeler üzerinde kurulan Hasköy,Kalkavuz, Çamköyde yerleştiklerini bu köylere ait mezar kalıntılarından ve burada yaşayanların yakınlarının ifadelerinden anlaşılmaktadır.
Anadolu’da hüküm süren beylikler döneminde Karesi oğulları Beyliğine bağlı olan bu köyler Osmanlı Beyliğinin buralara hâkim olmasıyla Çardak’ın kuruluşu şekillenmeye başlamıştır. Batıya açılma siyaseti uygulayan Osmanlılar Gazi Süleyman Paşa komutasında bugünkü Çardak’ın Âlem Sultan Sokağında ( Mescit kalıntılarının olduğu yere ) bir mescit yapar ve otağını buraya kurar. Halk arasında rivayet edildiğine göre “Nereye Gidiyorsun? Çağırda’ğa ( Çardak’a ) “ denilerek bugünkü Çardak’ın ismi belirlenmiş oluyordu.
Orhan Gazi’nin oğlu Gazi Süleyman Paşa’nın 1354 yılında Rumeli’ye geçiş yeri olarak kullandığı Çardak’ta ulu çınar ağacının altında yapılan güreşin anısına düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Tarihi Çardak Yağlı Güreşleri 1733 yılında başladığı düşünülmektedir. 2017 yılında 284. düzenlenen yağlı güreşlerin kesintisiz olarak her yıl aynı zamanda ve aynı yerde yapıldığı bilinmektedir.
ÇARDAK EKONOMİSİ
Çardak halkı tarım, hayvancılık ve esnaflık ile uğraşmaktadır.
ÇARDAK ARSA FİYATLARI
Çardak imarlı arsa m² fiyatları 1.000 TL– 36.000 TL arasında değişmektedir.
ÇARDAK TARLA FİYATLARI
Çardak tarla m² fiyatları 70 TL– 1.300 TL arasında değişmektedir.
Çanakkale Gelibolu Çardak’ta bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Çanakkale Gelibolu Çardak’tan arsa almak ya da Çardak’tan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.