Güneyli arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Güneyli’de ortalama arsa fiyatlarını ve Güneyli tarla fiyatlarını görebilirsiniz.
GÜNEYLİ HAKKINDA
Gelibolu, Güneyli Köyü, Güneyli ile Gelibolu arası 12 Km. Gelibolu’ya 11 Km mesafededir. Saroz körfezinin eşsiz güzelliğini her gün seyrediyor Güneyli yüksek bir tepede kurulmuştur. Köyün avuç içi gibi limanı ise 1 Km uzaklıkta yer alır.
Köy 1935 yılında Bulgaristan’ın özellikle Osmanpazarı (bugünkü adı Taragoviç) kasabasının etrafından gelenler tarafından kurulmuş 1951 yılında aynı bölgeden gelenlerle bu günkü halini almıştır. Köye ilk gelenler Çimpe kalesi ve şimdiki köyün batı tarafında eskiden var olan Askeri Mahfeler ve çiftliklere yerleşmişler, Devlet tarafından yaptırılan binaların 1937 yılında tamamlanmasıyla bu günkü evlerine yerleşmişlerdir.
Köyün adı; burada yaşayan çiftlik sahiplerinden birinin adını taşımakla beraber KARGICIK olarak da anılır. Rivayete göre fetih yıllarında Gazi Süleyman Paşa askeri ile beraber köyün batı tarafında bulunan (köylünün tepe arkası dediği) yerde mola verir. Öğle vakti olduğundan abdest almak için su ister. Uzun bir zaman aranmasına rağmen su bulunamaz. Paşa hiddetlenir, belinden “KARGI” sını (o dönem askerlerin kullandığı savaş bıçağı) çıkartır, olduğu yerde toprağa saplar, geriye çektiğinde su fışkırır. Bu sudan ihtiyaçlar karşılanır. Rivayet odur, ancak gerçek olan o su için yapılan çeşme bu gün bile akmaktadır. Köylü çeşmeye yıllardır KARGICIK çeşmesi demektedir.
Köy halkı bölgede macır (muhacir) olarak anılır. Bilindiği üzere macır (muhacir) bir yerden diğer yere göç eden demektir. Osmanlı Balkanlara, özellikle Karaman beyliğinden seçkin aileleri alarak yerleştirmiş, oraların birer Türk yurdu olmasını sağlamıştır. Bu nedenle köy halkının soyu Karaman Yörüklerinden gelmektedir.
1978 yılından itibaren sahil şeridinde, yazlık evlerin yapımına başlanmış olup, 1985 yılından sonra tam bir tatil köyü görünümünü almıştır. Konum olarak Saroz’a hâkim olan bölgeden açık havalarda Saroz körfezini Semendirek adasına kadar görme imkânı olmaktadır.
GÜNEYLİ EKONOMİSİ
Köy halkının geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve balıkçılıktır. Son yıllarda yazlıklar köyde yaşayanlar için büyük bir istihdam yaratmaktadır.
GÜNEYLİ ARSA FİYATLARI
Güneyli arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 660 TL – 10.000 TL arasında değişmektedir.
GÜNEYLİ TARLA FİYATLARI
Güneyli tarla fiyatları (m²) 160 TL – 550 TL arasında değişmektedir.
Çanakkale Gelibolu Güneyli’de bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Çanakkale Gelibolu Güneyli’den arsa almak ya da Gelibolu Güneyli’den arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.