büyükçekmece celaliye arsa fiatları

Büyükçekmece Celaliye Arsa Fiyatları

Celaliye’de arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Celaliye’de arsa fiyatlarını ve Celaliye’de tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

 

BÜYÜKÇEKMECE CELÂLİYE HAKKINDA

Celaliye , Büyükçekmece ilçesine bağlı mahalledir. Mahallenin uzak geçmişi hakkında net bilgi bulunmamaktadır. Celaliye’nin Bizans dönemindeki ilk adı Heksastros olup manası “altı yıldız”dır. Zamanla bu isim değişerek Çetros olmuştur. Kasaba 1520 yıllarında Yavuz Sultan Selim’in son, Kanuni Sultan Süleyman’ın ilk sadrazamlarından Piri Mehmet Paşa’nın çiftliğiydi. Yavuz Selim o yıllarda Yapağça çiftliğinin sahibiydi. Sadrazamına Celâliye çiftliğini hediye etmişti.

Celaliye ve Kâmiloba’nın ilk yerli halkı Rum köylüleridir. Çetros ismi Osmanlı döneminden Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar devam etmiştir. Komşu yerleşim birimi Kâmiloba’nın eski adı ise Yaloz’dur. 1924 senesindeki mübadele sonucu Celâliye ‘ye Yunanistan’da yaşayan Türkler gelip yerleşmiştir.

Cumhuriyet dönemi, Balkan Savaşları’nda bu civarda şehit olan iki Türk binbaşıdan Celal olanın adı Çetros’a verilip Celâliye olmuş. Kâmil olanın adı da Yaloz’a verilerek Kâmiloba olarak değiştirilmiştir. Celâliye ile Kâmiloba, 1969 yılında birleşerek bir belediye kurmuşlardır. 2009’a kadar Silivri’ye bağlı olan belediye, aynı yıl yapılan idari yapılandırmada kaldırılmış ve Büyükçekmece’ye bağlanmıştır.

 Celaliye Mahallesi, Büyükçekmece’nin doğusunda ve ilçeye 15 km. uzaklıkta, 700 metrelik bir yolla E-5’e bağlı, aynı zamanda denize sınırı olan bir sahil mahallesidir. Kasaba merkezleri Marmara Denizi sahiline yaklaşık 2 km mesafede bulunur.

Celaliye ‘de 12 bin 331, Kâmiloba’da ise 12 bin 915 dönüm olmak üzere, belde toplam 25 bin 246 dönüm araziye sahiptir. Sahil kesiminde yazlıklar vardır. Bölge nüfusu yaz aylarında yazlıkçılar dolayısıyla büyük artış gösterir. Yaz aylarında kasaba nüfusu 6-7 binlerden 20-30 bin civarı rakamlara çıkmaktadır. Beldenin yerleşik nüfusu yıllara göre düzenli bir artış göstermektedir.

Nüfusun ağırlığı Selanik başta olmak üzere Batı Trakya bölgesinden göç eden Türklerden oluşmaktadır. Son yıllarda Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinden göç alınmaktadır. Gençlerin iş için İstanbul veya Silivri’ye yerleşmeleri sebebiyle nüfus artışı dengelenmiştir.

 

CELALİYE EKONOMİSİ

Celaliye ekonomisi ticarete ve turizme dayanmaktadır.

 

CELALİYE ARSA FİYATLARI  

Celaliye arsa fiyatları (imarlı ort.m²) 800 TL – 7.500 TL arasında değişmektedir.

 

CELALİYE TARLA FİYATLARI  

Celaliye tarla fiyatları (m²) 140 TL – 600 TL arasında değişmektedir.

 


 

Celaliye’de bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

Celaliye’den arsa almak ya da Celâliye’den arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

Gayrimenkul piyasası kısa, orta ve uzun vade olarak değerlendirilmelidir. Celaliye arsa fiyatlarını ve Celaliye tarla fiyatlarını sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

 

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!