izmir aliağa arsa fiyatları

 Aliağa arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Aliağa arsa fiyatlarını ve Aliağa tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

 

İZMİR ALİAĞA HAKKINDA

Aliağa, Türkiye’nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Bergama, güneyinde Foça ve Menemen ilçeleri, doğusunda Manisa ili, batısında Ege Denizi bulunmaktadır.

İzmir ve Bergama uygarlıklarından izler taşımaktadır. Ege Denizi kıyılarında sayıları 30’u aşan Aiol kentleri arasında en büyük ve önemlilerini oluşturan 12 kentten 4’ü Aigai, Kyme, Myrna ve Gryneion ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Menemen ilçesine bağlı iken 1982’de ilçe yapılmıştır. Aliağa’da eski yıllarda tarım ana ekonomik faaliyet kolu iken, devlet ve özel sektör yatırımlarıyla sanayi ve liman kentine dönüşmüştür.

İzmir’in kuzeyinde, Çandarlı Körfezi’nin kıyısında konumlanan Aliağa’nın yüzölçümü 379 km2‘dir. İlçenin kuzeyinde Bergama, güneyinde Foça ve Menemen ilçeleri, doğusunda Manisa ilinin Yunusemre ilçesi, batısında Ege Denizi bulunmaktadır.

İlçe toprakları dağlar, platolar, alçak tepeler ile Güzelhisar Deltası, Güzelhisar Grabeni, kıyı düzlükleri ve alüvyal düzlüklerden oluşur. Hakim litolojik kayaçlar andezit, bazalt, tüf ve anglomeradır.

Karahasan Dağı 854 m, Çirkince Tepe 509 m, Akkemik Dağı 498 m, Karadevlit Tepe 423 m ile önemli yükseltilerdir. Batı Anadolu grabenleri oluşurken tektonizma sonucu kırıklardan volkanik malzeme çıkışı yaşanmıştır. Karahasan Dağı bu sırada oluşan volkanik bir dağdır. Bozdevlit Tepe ve Karadevlit Tepe Miyosen devrinde oluşmuş volkanik tepelerdir.

Güzelhisar Çayı: Yunt Dağı’ndan kaynağını alır. Manisa Merkez ilçede bulunan Güzelhisar Barajı’ndan çıktıktan sonra Aliağa sınırlarına girer. Aliağa Koyu’nun kuzeyinden Çandarlı Körfezi’ne ulaşır.

İlçe topraklarından Sirçe Dere ve Kunduz Dere çaya katılır. İlçede bazı mevsimlik akarsular bulunur: Karaali Dere, Türünlü Dere, Karaosman Dere, Karazeytin Dere, Sazlık Dere, Dedeköy Deresi, Uzunhasan Dere, Himmet Dere, Zindan Dere, Çınarlı Dere, Arap Deresi, Hatun Dere, Hayıtlı Dere.

Aliağa, yöresi insanlar tarafından Neolitik çağdan itibaren yerleşme ve tarım amacıyla kullanılmaktadır. 1960’lı yıllardan sonra sanayi gelişmeye başlamıştır. 1935-1970 arasında %92 artan nüfus, 1970-2011 arasında %306 artmıştır. 1960 yılından sonra İzmir ilçelerinden merkez nüfus artışı en fazla Aliağa’da gerçekleşmiştir.

ALİAĞA EKONOMİSİ

Sınırları içerisinde Petrol Ofisi, Petkim Petrokimya Holding, Tüpraş ‘a ait İzmir Rafinerisi, Socar ‘a ait Star Rafineri gibi büyük şirketleri ve sanayi kuruluşlarını barındırmaktadır. Türkiye’deki tek resmi gemi söküm bölgesi Aliağa’da bulunmaktadır. Gemi söküm tesisleri kapasite açısından 1986’da Taylan ve Güney Kore’den sonra 3. olmuştur.

Günümüzde tonaj açısından Çin, Hindistan, Bangladeş, Pakistan, ABD’den sonra dünya altıncısıdır. Gemi söküm tesisleri demir-çelik ve haddehanelere hurda demir üretirler. 2019’da ilçede ₺2,8 milyar yatırımla vasıflı çelik ürünlerinin üretileceği bir endüstri bölgesi kurulması kararlaştırıldı.

Aliağa sanayi bölgesinde İzdemir Enerji Aliağa Termik Santrali ithal kömürle elektrik üretmektedir.

Aliağa günümüzde önemli bir ticaret potansiyeline sahip liman kentidir. Kıyıda bulunan koylar doğal liman özelliği gösterir. Aliağa koyu, Nemrut Koyu, Aliağa Yarımadasında büyük gemilerin yanaşabileceği iskeleler bulunur.

Aliağa şehir merkezinin güneyindeki Biçer Ovası haddehaneler ve demir-çelik fabrikaları önemli oranda kirliliğe neden olmaktadır. Çevrede ürün kalitesi ve verim düşmüştür. Fabrikalar, sanayi depoları, tır parkları, hurda depoları, tamirhaneler ile kara ve demiryolu önemli tarım arazilerini işgal etmiştir.

Aliağa ilçe Tarım ürünlerinden pamuk, zeytin, mısır ve üzüm önemlidir.

Geniş bir plaj alanına ve bir kuş cennetine sahip olan Aliağa, daha çok yerli turistlerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca Aliağa’da Ağapark,Anatolia ve Aliağa Halk Plajı da bulunur.

 

ALİAĞA ARSA FİYATLARI

Aliağa arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  400 TL – 12.000 TL arasında değişmektedir.

 

ALİAĞA TARLA FİYATLARI  

Aliağa tarla fiyatları (m²)  100 TL – 2.000 TL arasında değişmektedir.

 

AŞAĞIŞAKRAN ARSA FİYATLARI

Aşağışakran arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  3.400 TL –7.000 TL arasında değişmektedir. Aşağışakran tarla fiyatları (m²)  140 TL – 800 TL arasında değişmektedir.

 

BOZKÖY ARSA FİYATLARI

Bozköy arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  1.300 TL – 4.500 TL arasında değişmektedir. Bozköy tarla fiyatları (m²)  160 TL – 900 TL arasında değişmektedir.

 

ÇAKMAKLI ARSA FİYATLARI

Çakmaklı arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  400 TL – 8.300 TL arasında değişmektedir.

 

ÇALTILIDERE ARSA FİYATLARI

Çaltılıdere arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  2.500 TL – 6.000 TL arasında değişmektedir. Çaltılıdere tarla fiyatları (m²)  500 TL – 2.000 TL arasında değişmektedir.

 

ÇITAK ARSA FİYATLARI

Çıtak arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  400 TL – 550 TL arasında değişmektedir. Çıtak tarla fiyatları (m²)  20 TL – 250 TL arasında değişmektedir.

 

GÜZELHİSAR ARSA FİYATLARI

Güzelhisar arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  2.000 TL – 3.300 TL arasında değişmektedir. Güzelhisar tarla fiyatları (m²)  200 TL – 650 TL arasında değişmektedir.

 

HACIÖMERLİ ARSA FİYATLARI

Hacıömerli arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  700 TL – 1.200 TL arasında değişmektedir. Hacıömerli tarla fiyatları (m²)  20 TL – 350 TL arasında değişmektedir.

 

HELVACI ARSA FİYATLARI

Helvacı arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  1.800 TL – 7.000 TL arasında değişmektedir. Helvacı tarla fiyatları (m²)  150 TL – 1.600 TL arasında değişmektedir.

 

KALABAK ARSA FİYATLARI

Kalabak arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  1.100 TL – 1.600 TL arasında değişmektedir. Kalabak tarla fiyatları (m²)  100 TL – 650 TL arasında değişmektedir.

 

KARAKÖY ARSA FİYATLARI

Karaköy arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  200 TL – 500 TL arasında değişmektedir. Karaköy tarla fiyatları (m²)  15 TL – 120 TL arasında değişmektedir.

 

SAMURLU ARSA FİYATLARI

Samurlu arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  1.000 TL – 7.000 TL arasında değişmektedir. Samurlu tarla fiyatları (m²)  250 TL – 900 TL arasında değişmektedir.

 

UZUNHASANLAR ARSA FİYATLARI

Uzunhasanlar arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  400 TL – 650 TL arasında değişmektedir. Uzunhasanlar tarla fiyatları (m²)  50 TL – 200 TL arasında değişmektedir.

 

YENİŞAKRAN ARSA FİYATLARI

Yenişakran arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  1.300 TL – 12.000 TL arasında değişmektedir. Yenişakran tarla fiyatları (m²)  100 TL – 1.200 TL arasında değişmektedir.

 

YÜKSEKKÖY TARLA FİYATLARI

Yüksekköy tarla fiyatları (m²)  50 TL – 1.650 TL arasında değişmektedir.

 


 

Aliağa’da bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

Aliağa’dan arsa almak ya da Aliağa’dan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

Gayrimenkul piyasası kısa, orta ve uzun vade olarak değerlendirilmelidir. Aliağa arsa fiyatlarını ve Aliağa tarla fiyatlarını sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

 

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!