seferihisar ulamış arsa fiyatları

Ulamış arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Ulamış arsa fiyatlarını ve Ulamış tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

 

ULAMIŞ HAKKINDA

Seferihisar Merkez  Ulamış Mahallesi arası mesafe 7 Km’dir. Ulamış, İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı mahallelerden biri.  Ancak; eskiden köy sınıfında olduğu için ismi halen Ulamış köyü olarak anılıyor. Ulamış köyünün denize mesafesi 5 Km’dir. İzmir’e mesafesi ise 38 Km’dir İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 10.09.2004 tarihli 5800 sayılı yazılarına istinaden Ulamış Köyünün köy tüzel kişiliği sona ermiş ve mahalleye dönüşmüştür. Ulamış köyünde de 2 adet sulama Gölet’i bulunmaktadır. Ulamış köyünün ana geçim kaynağı; mandalina, zeytin, enginar ve arıcılıktır. Ulamış köyüne ad veren Ulamış Obası 12-15. Yüzyıllarında Halep yöresinde yaşayan Avşar Türkmenlerinin üç kolundan biri olan Gündüzlü Avşar’ı obalarındandır.

Tarihi çok eskilere dayanan, İzmir’e yaklaşık 40 Km’lik bir uzaklıkta bulunan Seferihisar’a bağlı Ulamış Köyü, bir zamanlar tarım faaliyetleri ile anılır, her gün en az 20-30 kamyonetten fazla İzmir Haline meyve ve sebze ulaştırırdı. Ata Ekmeği Ve Armola Şenlikleri Ulamış Mahallesinde yapılıyor. ‘Ulamış ‘ta değişim sandıktan çıkan bir tohumla başlıyor’ . Belediyenin ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ projesiyle yaşama geçen Can Yücel Tohum Merkezi,  bugün altın değerindeki karakılçık buğdayının sandıktan sofralara gelen sürecine de öncülük ediyor.

Proje kapsamında, ekolojik tarımı desteklemek üzere üretici pazarları açılıyor, birlikler, kooperatifler kuruluyor, tarım ürünü sanayi ürününe dönüp, yerel tohum korumaya alınıyor. Bu tohumlardan biri de karakılçık buğdayı.  Topan Karakılçık Buğdayı, sandıktan çıktıktan sonra köylünün alın teriyle birleşip ekmeği, aşı oluyor. Buğday, geleneksel yöntemlerle una dönüştürülüyor, köy fırınlarında atalarımızın yöntemiyle pişiriliyor, ekmek oluyor. Ulamış ‘ta her Cumartesi düzenlenen geleneksel pazarda da satılan ata ekmeğine, Seferihisar’ın ünlü armola peyniri de eşlik ediyor. Köyde üretilen meyve, sebze ve süt ürünleri ile evlerde pişen yemek ve hamur işlerinin satıldığı yerel üreticinin desteklendiği üretici pazarlarıdır.

 

ULAMIŞ EKONOMİSİ

Köylülerin tümü tarım ve hayvancılık sektörü ile uğraşır ve geçimlerini de bu faaliyetlerden sağlardı. Ulamış köyünün ana geçim kaynağı; mandalina, zeytin, enginar ve arıcılıktır.

 

ULAMIŞ ARSA FİYATLARI

Ulamış arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 700 TL – 3.500 TL arasında değişmektedir.

 

ULAMIŞ TARLA FİYATLARI

Ulamış tarla fiyatları (m²) 60 TL – 650 TL arasında değişmektedir. Ulamış zeytinlik fiyatları (m²) 40 TL – 200 TL arasında değişmektedir.

 


 

İzmir Seferihisar Ulamış ’ta bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz. 

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

İzmir Seferihisar Ulamış ’tan   arsa almak ya da Seferihisar Ulamış ’tan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 no lu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz.  Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

 

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!