manisa alaşehir arsa fiyatları

Alaşehir arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Alaşehir arsa fiyatlarını ve Alaşehir tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

 

MANİSA ALAŞEHİR HAKKINDA

Alaşehir, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde bulunan Manisa ilinin ilçelerinden biridir.

Alaşehir, İç Ege Bölgesinde, Batı Anadolu’daki doğu-batı yönlü ovalardan biri olan Gediz ovasının doğu kesiminde bulunmaktadır. Yüzölçümü 977 km²’dir.

Alaşehir ilçe merkezi 28 derece 31 dakika 38 saniye doğu boylamı, 38 derece 21 dakika 41 saniye kuzey enlemi üzerinde bulunmaktadır

İlçe merkezinin deniz seviyesinden yüksekliği 189 metredir.

İlçe, Alaşehir çayının da içinden aktığı bir grabenden ve bunu güneyden ve kuzeyden sınırlayan oldukça yüksek plato ve dağlardan ibarettir. İlçenin coğrafi alanı içerisinde dört önemli jeomorfolojik ünite bulunmaktadır.

Bu jeomorfolojik üniteler güneydeki Bozdağlar kütlesi, kuzeyindeki Uysal dağları kütlesi ve bu iki dağ kütlesi arasındaki Alaşehir ovası ve güneydoğusundaki engebeli Uluderbent çayı vadisidir.

Doğuda, Sarıgöl ve Eşme ile çevrelidir. M.Ö. 150 – 138 yıllarında Bergama Kralı II. Attalos tarafından kurulan kentin ilk adı Philadelphia’dır. İpek yolu üzerinde bulunması nedeniyle ticari açıdan büyük önem kazanmıştır. Kral II. Attalos’un vasiyeti üzerine Bergama Krallığı’nın Roma İmparatorluğu’na geçmesi üzerine Philadelphia’da Roma topraklarına katılmıştır.

M.S. 40 yılından itibaren Hıristiyanlığı kabul eden kent, kısa sürede Hıristiyanlığın en önemli merkezlerinden biri haline gelmiş ve Hıristiyanlığın Ege Bölgesi’nde bulunan, ilk yedi kilisesinden biri olan St. Jean Kilisesi bu dönemde inşa edilmiştir.

 

ALAŞEHİR EKONOMİSİ

İlçe ekonomisi tarım, hayvancılık, sanayiye dayalıdır. Yetiştirilen başlıca tarımsal ürünler, üzüm başta olmak üzere, tütün, pamuk, tahıl, armut ve zeytin yetiştirilir. Hayvancılıkta sığır ve koyun yetiştirilir. İlçede ayrıca 60 üzüm ihracatı yapan firma, 40 üzüm işletmesi, Tariş Üzüm Entegre Tesisleri ve Suma Fabrikası ile Sarıkız Maden Suyu Fabrikası bulunmaktadır.

 

ALAŞEHİR ARSA FİYATLARI

Alaşehir arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  410 TL – 7.500 TL arasında değişmektedir.

 

ALAŞEHİR TARLA FİYATLARI

Alaşehir tarla fiyatları (m²) 160 TL – 600 TL arasında değişmektedir.

 

HORZUMALAYAKA TARLA FİYATLARI

Horzumalayaka tarla fiyatları (m²) 10 TL – 35 TL arasında değişmektedir.

 

İSTASYON ARSA FİYATLARI

İstasyon arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 900 TL – 7.500 TL arasında değişmektedir.  İstasyon tarla fiyatları (m²) 200 TL – 600 TL arasında değişmektedir.

 

YENİ ARSA FİYATLARI

Yeni arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 410 TL – 1.050 TL arasında değişmektedir.

 

ILICA ARSA FİYATLARI

Ilıca arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 900 TL – 2.100 TL arasında değişmektedir. Ilıca tarla fiyatları (m²) 160 TL – 300 TL arasında değişmektedir.

 


 

Alaşehir’de bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

Alaşehir’den arsa almak ya da Alaşehir’den arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

 

 

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!