sakarya kocaali arsa fiyatları

Kocaali arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın Kocaali arsa fiyatlarını ve Kocaali tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

 

SAKARYA KOCAALİ HAKKINDA

Kocaali, Sakarya ilinin ve Karadeniz Bölgesi’nin deniz kenarında yer alan en doğudaki ilçesidir.

Başlıca geçim kaynakları: fındık tarımı, hayvancılık ve turizmdir.

14 km uzunluğunda 500 metre genişliğinde kum plajı bulunmaktadır. İlçenin güneyinden başlayan Maden Deresi kuzeyde Karadenize dökülmektedir. İklim tipik Türkiye’de Karadeniz iklimi özellikleri göstermektedir. Tarihi özelliği olan alanlar şunlardır; Maden Deresi’nde Rumlardan kalma maden ocakları Şerbetpınarı’nda manastır, Gümüşoluk (tarihte: Belazâr-Bolazar) köyüdür. Ayrıca ilçede sahildeki yerleşim kurulumu ilçe belediyesinin aldığı kararla iki buçuk kat ve bahçe nizamlıdır. İstanbul’a iki saat Ankara’ya üç saat mesafede olup, sanayiciler için belediye olarak teşvik yapılmaktadır.

Kocaali İlçesi’nin doğusundan denize dökülen Melen Çayı bulunur. Türkiye’nin Marmara bölgesindeki önemli rafting alanlarındandır. Melen Çayının suyu yapılan bir regülatör ile içme suyu olarak İstanbul’a gönderilmektedir. İstanbulun 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Melen projesi suyunu ilçe sınırları içinden alır. Yapımı devam eden Melen Barajı ile hem elektrik üretilecek hem de daha fazla içme suyu İstanbul’a gönderilecektir.

Doğa turizmi için de uygun olan Çam Dağı; Kocaali ilçesinin güneyindedir. Çamdağı’nın KD yamaçlarından kaynağını alan Lahna Deresi (Çamdağı Deresi) Ortaköy’de Melen Çayı’na dökülür. Lahna Deresi vadisinin büyük kısmı Melen Barajı suları ile altında kalacaktır.

Osmanlı devletinde köy: Ceharköy.

1923-1954 arası Karasu ilçesine bağlı köy.

1954 yılında Karasu’ya bağlı Bucak. (Bu tarihte Kocaali Belediyesi kurulmuştur.)

1987 Kocaali ilçesi kuruldu.

Göç sırasında hastalıklarla boğuşan halk oldukça iri gövdesiyle Ali isimli birisi her bakımdan yardımcı olmuş ve bu yüzden buranın adı Koca Ali olarak kalmıştır. Karasu kazasının temettuât defterlerine (1844) göre: Bolu vilayetinin havi olduğu kazalardan İzmit Kaymakamlığı dahilinde kâin Karasu kazasında mevcut olan divanlar; “Darıçayırı Divânı, Lâhna (Ortaköy) Divânı, İncirli Divânı, Belâzar Divânı, Koca Ali Divânı ” dır.

Kocaali’de 79 haneden 32 si çiftçilik yaparken, 43’ü denizcilikten gelir sağlamaktadır. Karasu kazasında en fazla denizcilik geliri 36430 kuruş ( denizcilik gelirlerinin % 45’i ) ile Kocaali divânı elde etmektedir. Karasu kazasında köylerden toplanan vergi dağılımı şu şekildedir:

Kocaali’nin şu anki yeri tam olarak ilk yerleşim yeri değildir. Bugün futbol sahasının olduğu alanda Ceharköy adıyla bir köy bulunmaktaydı. 1900 yılların başlarında sulak ve batak olan bu bölgeden kaynaklanan sıtma ve benzeri hastalıklar nedeniyle deniz seviyesinin yaklaşık 15 metre yükseltisi olan şu anki yerleşim yerine taşınmıştır. Kocaali Sakarya’nın kuzeyinde Karadeniz sahilinde 40,000’e ulaşan nüfusuyla yıllara göre büyüklük gösteren bir ilçedir, doğusunda Akçakoca güneyinde Hendek batısında Karasu ilçeleri bulunmaktadır.

 

KOCAALİ EKONOMİSİ

2008 yılı itibarı ile Yıllık ortalama 35.800 ton fındık üretimi ile Kocaali, Sakarya İli’nin en çok fındık üreten ilçesi konumundadır. Ancak iklim ve diğer sebeplerle ( aşırı yaz sıcakları , az yağmur , soğuktan dolayı don ile yanma) bu miktar yıllara göre değişebilmektedir. Fındık tarımında işletme ölçeği giderek küçülmekte, bu durum da yeni geçim alanları ve alternatif faaliyetler arayışını hızlandırmaktadır. Ancak, fındık dışındaki zirai faaliyetler genellikle aile ihtiyacını karşılayacak ölçüde kalmaktadır. 2005 yılında 4218 çiftçiye 90682,415 da için doğrudan gelir desteği, 4850 çiftçiye de mazot ve gübre destekleme ödemesi yapılmıştır. Kocaali’de 16’sı faal olan 33 adet sera ve kapalı tarla tabir edilen yarı sera bulunmaktadır. İlçede 410 pat-pat (Tırtır) tabir edilen el traktörü ve 815 adet 4 tekerli traktör olmak üzere 1270 traktör vardır.

İlçede ekonomiye desteklemek için fındık dışında tavukçuluk, arıcılık ve süt sığırcılığı desteklenmektedir. Özellikle halk tıbbında da kullanılan Kestane balı Kocaali adına tescillenerek, üretimi artırılmaya çalışılmaktadır. 17 km’lik sahil bulunmasına rağmen balıkçılık gelişmemiştir. Liman veya balıkçı barınağı olamadığından balıkçılık küçük teknelere az sayıdaki kişi tarafından yapılmaktadır.

Kocaali’ye yeni kurulan 6500 m²’lik cam işleme fabrikası ilçenin en büyük sanayi tesisi olmuştur

 İlçede dört adet fındık kırma fabrikası faal olarak çalışmaktadır.

 

KOCAALİ ARSA FİYATLARI

Kocaali arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  200 TL – 5.500 TL arasında değişmektedir.

 

KOCAALİ TARLA FİYATLARI

Kocaali tarla fiyatları (m²) 70 TL – 350 TL arasında değişmektedir.

 

AĞALAR ARSA FİYATLARI

Ağalar arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  1.020 TL –  3.250 TL arasında değişmektedir. Ağalar tarla fiyatları (m²) 90 TL – 100 TL arasında değişmektedir.

 

ALANDERE ARSA FİYATLARI

Alandere arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL –  5.500 TL arasında değişmektedir. Alandere tarla fiyatları (m²) 100 TL – 210 TL arasında değişmektedir.

 

CAFERİYE ARSA FİYATLARI

Caferiye arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  500 TL –  750 TL arasında değişmektedir. Caferiye tarla fiyatları (m²) 70 TL – 250 TL arasında değişmektedir.

 

DEMİRAÇMA ARSA FİYATLARI

Demiraçma arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  200 TL –  400 TL arasında değişmektedir. Demiraçma tarla fiyatları (m²) 80 TL – 180 TL arasında değişmektedir.

 

GÜMÜŞOLUK TARLA FİYATLARI

Gümüşoluk tarla fiyatları (m²) 150 TL – 200 TL arasında değişmektedir.

 

KADIKÖY ARSA FİYATLARI

Kadıköy arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL –  2.050 TL arasında değişmektedir. Kadıköy tarla fiyatları (m²) 140 TL – 250 TL arasında değişmektedir.

 

KARŞIMAHALLE ARSA FİYATLARI

Karşımahalle arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  300 TL –  1.260 TL arasında değişmektedir. Karşımahalle tarla fiyatları (m²) 110 TL – 250 TL arasında değişmektedir.

 

SELAHİYE ARSA FİYATLARI

Selahiye arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  380 TL –  450 TL arasında değişmektedir. Selahiye tarla fiyatları (m²) 180 TL – 350 TL arasında değişmektedir.

 

YALI ARSA FİYATLARI

Yalı arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  280 TL – 5.250 TL arasında değişmektedir.

 

YAYLA ARSA FİYATLARI

Yayla arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  350 TL –  3.700 TL arasında değişmektedir. Yayla tarla fiyatları (m²) 100 TL – 200 TL arasında değişmektedir.

 

YENİMAHALLE ARSA FİYATLARI

Yenimahalle arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  400 TL –  1.650 TL arasında değişmektedir. Yenimahalle tarla fiyatları (m²) 150 TL – 250 TL arasında değişmektedir.

 


 

Kocaali’de bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

Kocaali ‘den arsa almak ya da Kocaali’den arsa yatırımı yAapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

Gayrimenkul piyasası kısa, orta ve uzun vade olarak değerlendirilmelidir. Kocaali arsa fiyatlarını ve Kocaali tarla fiyatlarını sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

 

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!