sakarya serdivan arsa fiyatları

Serdivan arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Serdivan arsa fiyatlarını ve Serdivan tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

 

SAKARYA SERDİVAN HAKKINDA

Serdivan, Sakarya iline bağlı bir ilçe. Adapazarı’nın 5–6 km batısındadır. 1999 Gölcük depremi’nden sonra nüfusu hızla artmış ve 1982 yılında belediye, 2008 yılında ilçe olmuştur. Sakarya ilini oluşturan 10 büyükşehir ilçesinden biridir.

Serdivan’ın da içinde bulunduğu Sakarya (Adapazarı) bölgesi, verimli toprakları, ormanları, akarsuları, gölleri ve önemli göç yolları üzerinde bulunması dolayısıyla eski çağlardan beri sırasıyla Frigler, Bithinyalılar, Kimmerler, Lidyalılar, Persler, Romalılar ve Bizanslıların hâkimiyeti altına bulunmuştur.

Roma Bizans devrinde bugünkü Adapazarı havzasında yerleşim izine rastlanmamaktadır. Bölgenin Osmanlı tarafından fethinden sonra 1300’lü yılların ilk yarısında göçebe Türk boyları buralara yerleşmişlerdir.

Serdivan’ın yerleşim yeri olarak kullanılmasının Adapazarı’ndan daha sonra olduğu belirtilmektedir. İlk olarak 17. yüzyılda buraya yerleştirilen Rum tebaa tarafından kurulduğu tahmin edilmektedir. İlk adının “Petrades” olduğuna ilişkin bilgiler bulunmaktadır. Zaman içinde “Sardovan” ve bugünkü ifadeyle “Serdivan” adı kullanılmaya başlamıştır.
Bugünkü Serdivan yerleşim yerinin kurulması, Lozan Antlaşması çerçevesinde yapılan nüfus mübadelesine bağlıdır.

Mübadele sürecinde, Serdivan’da ikamet eden Rum nüfus giderken yerine Müslüman nüfus gelmiştir. Yeni gelenler, Rumların boşalttığı mekânlara değil, yeni bir alana (bugünkü Serdivan) yerleşmiştir.
1923 yılında 400 hane ile (mübadele ile gelen) kurulan Serdivan Köyü’nün bir yerleşim planı yapıldığı bilgisi bulunmaktadır.

Söz konusu yerleşim planında, üç ana yol ve bu yollara çıkan ara sokaklar öngörülmüştür. Ayrıca her evin iki cephesinin yola bakması ve evler ile diğer mekânların birbirlerinin görüşünü engellememesi hedeflenmiştir. Fakat kısa süre sonra salgın hastalık gibi sorunlar nedeniyle Ege Bölgesine göç başlamış ve köyün nüfusu kısa sürede 2/3 oranında azalmıştır. Geride kalanlar ise yerleşim planını ve arazi kullanım ilkelerini uygulamadan yapılaşmayı sürdürmüşlerdir.
Serdivan Köyü daha sonraki yıllarda da göç almaya devam etmiştir. 1928 yılında Arnavutluk, 1934 ve 1951 yıllarında Bulgaristan ve Yugoslavya ile 1948’de Karadeniz Bölgesi’nden gelenlerle nüfusu daha da artmıştır.

Köy statüsünde olan Serdivan’da 2 Şubat 1956 yılında Belediye teşkilatı kurulmuştur. 12 Eylül 1980 sonrası kurulan Milli Güvenlik Konseyi’nin tüm ülke genelinde il merkezi belediyelerine yakın ya da iç içe geçmiş diğer belediyelerin kaldırılması ve ana belediyeye bağlanmasını öngören 34 sayılı kararı gereği 13 Nisan 1981 tarihinde Adapazarı Belediyesi ile birleştirilmiş ve tüzel kişiliği kaldırılmıştır. Bu karardan kısa bir süre sonra, 1 Şubat 1982 yılında tekrar belediye teşkilatı kurulmuştur.

6 Mart 2008 tarih ve 5747 sayılı Kanun ile Serdivan ilçe statüsüne geçmiştir. Kazımpaşa ve Yazlık alt kademe belediyeleri ile Adapazarı Belediyesine bağlı Böşköprü mahallesinin katılımıyla Serdivan Belediyesi’nin görev ve yetki alanı genişlemiştir. Son durum olarak, Serdivan Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi metropoliten alanında yer alan bir ilçe belediyesi olarak varlığını sürdürmektedir.
Ayrıca, 1992 yılında kurulan Sakarya Üniversitesi kampusu da Serdivan ilçe sınırlarında bulunmaktadır.

 

SERDİVAN EKONOMİSİ

İlçemizin ekonomisi tarım, hayvancılık, ticaret, sanayi ve hizmet sektörüne dayanmaktadır. İlçemizde QNB Finansbank, Vakıfbank, Akbank, İşbankası, Halkbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası olmak üzere 8 adet banka şubesi bulunmaktadır.  İlçemizde cumartesi günleri Sosyete Pazarı adı verilen Halk Pazarı kurulmaktadır. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Serdivan AVM ve Agora AVM ekonomik ve sosyal yönden katkıda bulunmaktadır.

Adapazarı Serdivan Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (ASEM), ilçemiz sınırları içerisinde olması sebebiyle mobilyacılık sektör haline gelmiştir. Adapazarı Serdivan Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, bünyesinde 100 mağaza, 78 imalathane, 20 imalat-mağaza olmak üzere toplamda 198 işyeri ve 1.500 çalışanıyla hizmet vermektedir.
İlçemizde gıda, mobilya, makine, otomotiv, tekstil, plastik, lastik, inşaat ve döküm imalatı yapan Sanayi Sicil Belgeli 381 firma faaliyet göstermektedir.
İlçemizin ekonomisi tarım, hayvancılık, ticaret, sanayi ve hizmet sektörüne dayanmaktadır.

 

SERDİVAN ARSA FİYATLARI

Serdivan arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  150 TL – 5.100 TL arasında değişmektedir.

 

SERDİVAN TARLA FİYATLARI

Serdivan tarla fiyatları (m²) 60 TL – 900 TL arasında değişmektedir.

 

ARALIK ARSA FİYATLARI

Aralık arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  280 TL –  1.450 TL arasında değişmektedir. Aralık tarla fiyatları (m²) 80 TL – 200 TL arasında değişmektedir.

 

AŞAĞIDERE ARSA FİYATLARI

Aşağıdere arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL –  1.250 TL arasında değişmektedir. Aşağıdere tarla fiyatları (m²) 150 TL – 200 TL arasında değişmektedir.

 

BEŞEVLER ARSA FİYATLARI

Beşevler arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  150 TL –  1.400 TL arasında değişmektedir. Beşevler tarla fiyatları (m²) 80 TL – 120 TL arasında değişmektedir.

 

ÇUBUKLU ARSA FİYATLARI

Çubuklu arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  350 TL –  1.450 TL arasında değişmektedir. Çubuklu tarla fiyatları (m²) 100 TL – 300 TL arasında değişmektedir.

 

DAĞYONCALI ARSA FİYATLARI

Dağyoncalı arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  380 TL –  4.000 TL arasında değişmektedir. Dağyoncalı tarla fiyatları (m²) 120 TL – 270 TL arasında değişmektedir.

 

KIZILCIKLI ARSA FİYATLARI

Kızılcıklı arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL –  1.100 TL arasında değişmektedir. Kızılcıklı tarla fiyatları (m²) 60 TL – 180 TL arasında değişmektedir.

 

KURUÇEŞME ARSA FİYATLARI

Kuruçeşme arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  460 TL –  1.850 TL arasında değişmektedir. Kuruçeşme tarla fiyatları (m²) 300 TL – 400 TL arasında değişmektedir.

 

MEŞELİ ARSA FİYATLARI

Meşeli arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  310 TL –  1.250 TL arasında değişmektedir. Meşeli tarla fiyatları (m²) 70 TL – 300 TL arasında değişmektedir.

 

REŞADİYE ARSA FİYATLARI

Reşadiye arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  400 TL –  1.700 TL arasında değişmektedir. Reşadiye tarla fiyatları (m²) 150 TL – 250 TL arasında değişmektedir.

 

SELAHİYE ARSA FİYATLARI

Selahiye arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  1.700 TL –  5.100 TL arasında değişmektedir. Selahiye tarla fiyatları (m²) 250 TL – 900 TL arasında değişmektedir.

 

UZUNKÖY ARSA FİYATLARI

Uzunköy arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL –  870 TL arasında değişmektedir. Uzunköy tarla fiyatları (m²) 140 TL – 200 TL arasında değişmektedir.

 

YUKARIDERE ARSA FİYATLARI

Yukarıdere arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL –  1.500 TL arasında değişmektedir. Yukarıdere tarla fiyatları (m²) 150 TL – 350 TL arasında değişmektedir.

 


 

Serdivan’da bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

Serdivan’dan arsa almak ya da Serdivan’dan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

Gayrimenkul piyasası kısa, orta ve uzun vade olarak değerlendirilmelidir. Serdivan arsa fiyatlarını ve Serdivan tarla fiyatlarını sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

 

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!