Barbaros arsa fiyatları belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Barbaros arsa fiyatlarını ve Barbaros tarla fiyatlarını görebilirsiniz.
BARBAROS HAKKINDA
Barbaros, Tekirdağ ilinin Süleymanpaşa ilçesine bağlı bir mahalledir. Süleymanpaşa’ya 8 Km. İstanbul´a 130 Km. ve Edirne iline de 140 Km. uzaklıktadır.2017 yılı nüfusu 5.080 kişidir.
Bugünkü Tekirdağ’ın; Osmanlı Türklerinin Rumeli’ye geçişleri ile 1357 yılından sonra, Türkler tarafından kurulduğu bilinmektedir.
Tekirdağ’ın tarihten önceleri de var olduğu beldemizdeki kale kalıntılarından anlaşılmaktadır. Şehrin MÖ 6. yüzyılda Foçalılar tarafından kurulduğu ve “Bisante” adını taşıdığı, sonradan Romalılar döneminde Readestua’ya çevrildiği bilinmektedir.
Eski Tekirdağ, uzun yıllar, çevresinin önemli bir iskelesi olarak Yunan gemicilere merkezlik yapmış. Bugünkü Barbaros balıkçısı barınağını başlangıç ayağı, bu iskele kalıntılarının üzerinde bulunmaktadır. 6. yüzyılda ünlü Bizans İmparatoru I. Justinianus, burasını Balkanlardan inen Ulahların saldırısından korumak için surla çevirmiş.
Fakat 813 ve 1206 yıllarında şehir Bulgarlar tarafından ele geçirilerek yağmalanmış. Bugün Barbaros’ta bulunan kale kalıntıları bu surların son parçalarıdır.
Barbaros’ta 30 Aralık 1986’da belde belediyesi kuruldu.Bir sahil kasabası olan Barbaros, turizm açısından da önem taşımaktadır. Barbaros´un turistik açıdan değer kazanmasında denizin, kasabanın doğal güzelliğinin, temiz havası ve nezih ortamının etkisi büyüktür. Temiz kumsalları ve plajları ile turistlerin dikkatini çeken kasabada nüfus yaz aylarında 20.000 civarını bulmaktadır. Yazın artan talepler, kiralık pansiyon ve özel kuruluşlara ait dinlenme tesisleri ile karşılanmaya çalışılır. Kasaba limanından: Marmara Adası, Avşa Adası, Erdek, Saraylar, Karabiga, ve Bandırma´ya feribot seferleri yapılmaktadır.
BARBAROS EKONOMİSİ
Barbaros’un temel gelir kaynağı: tarım, hayvancılık, turizm ve ticarettir. Balıkçılık ta önemli bir yer tutmaktadır.
BARBAROS ARSA FİYATLARI
Barbaros arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.000 TL – 18.000 TL arasında değişmektedir.
BARBAROS TARLA FİYATLARI
Barbaros tarla fiyatları (m²) 300 TL – 1.200 TL arasında değişmektedir.
Tekirdağ Süleymanpaşa Barbaros’ta bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Tekirdağ Süleymanpaşa Barbaros’ta arsa almak ya da Barbaros’tan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.