Yukarıkalamış arsa fiyatları belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Yukarıkalamış arsa fiyatları görebilirsiniz.
YUKARIKALAMIŞ HAKKINDA
Tekirdağ ili Şarköy ilçesine bağlı olan Yukarıkalamış Köyünün ilçeye olan uzaklığı 10 Km olup köy Tepeköy ve Aşağı Kalamış köyleriyle komşudur. Köy genel olarak toplu yerleşim özelliği göstermekte olup yerleşme yerinin niteliğine de bakılacak olursa Yamaç Köyü özelliği göstermektedir.
Eski bir yerleşim yeri olan Yukarı Kalamış’a Türkler, mübadeleden sonra gelerek yerleşmişler. 1924 yılında yaşanan mübadelelerden önce köyün ismi “Kalo” olarak anılmış. Daha sonra Kalamış olarak değiştirilmiştir. Yukarı Kalamış ismi ise Kalamış köyünün iki kısma ayrılmasıyla verilmiş..
2013 yılı nüfusu 204 kişidir. Köy halkının büyük bir kısmını mübadele sistemi ile bu köye yerleşen Selanik göçmenleri oluşturmaktadır. Köy halkı kendilerini Nutyalı diye adlandırmaktadır. Kökenleri sorulduğunda biz Nutyalıyız diyorlar. Köy halkının büyükleri Yunanistan’ın Nutya köyünden buraya göç etmişlerdir. Selanik göçmenlerinin dışında 1990 yılında Ağrı Doğu Beyazıt’tan gelen 10 hane bulunmaktadır.
Eski tarihi günümüze kadar getiremeyen Yukarıkalamış köyünde tarihi kalıntılara rastlamak pek mümkün değil. Köyde eskiden bir kilise varmış o da yıkılmış. Ancak Rumların yaptığısu kanalları ve su kaynakları hala mevcut. Köy halkı su ihtiyaçlarını bu kaynaklardan sağlıyor.
YUKARIKALAMIŞ EKONOMİSİ
Köy halkı geçimini bağcılık ve zeytincilikten sağlamaktadır. Köyde topraksız sadece 3 hane bulunmaktadır. Köydeki diğer geçim kaynakları emekli maaşı, esnaflık, fakirlik maaşı ve inşaat işçiliğidir. İnşaat işçiliği Doğu Beyazıtlılar tarafından yapılmaktadır. Köyde ekimi yapılan toprak ağırlıklı olarak kıraçtır. Topraklar nadasa bırakılmamakla beraber toprakta hem tabi hem de suni gübre kullanılır. Ayrıca ilaç kullanımıda bulunmaktadır. Geçmişte köyde bağcılık önemli bir yer tutuyormuş. Eskiden hemen hemen her hanenin şarapçılık işi ile uğraştığı Yukarıkalamış köyünde Rum halkının yaşadığı dönemden kalma bir tane şaraphane var. Günümüzde bu bina hala şarap mahzeni olarak kullanılıyor.
YUKARIKALAMIŞ ARSA FİYATLARI
Yukarıkalamış arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.000 TL – 9.500 TL arasında değişmektedir.
YUKARIKALAMIŞ TARLA FİYATLARI
Yukarıkalamış tarla fiyatları (m²) 400 TL – 900 TL arasında değişmektedir.
Tekirdağ Şarköy Yukarıkalamış’ta bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Tekirdağ Şarköy Yukarıkalamış’ta arsa almak ya da Şarköy Yukarıkalamış’tan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.