yalova altınova arsa fiyatları

Altınova arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Altınova arsa fiyatlarını ve Altınova tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

 

YALOVA ALTINOVA HAKKINDA

Altınova Yalova iline bağlı bir ilçedir. Doğuda Kocaeli, güneyde Bursa illeri, batıda Çiftlikköy ilçesi, kuzey ve kuzeydoğuda da İzmit Körfezi’yle çevrilidir.

1930’a kadar Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı köy olan ve 1987’de aynı ilçeye bağlı beldeye dönüşen Altınova 1995’te yapılan bir düzenlemeyle ilçe haline getirildi ve aynı düzenleme sırasında kurulan Yalova iline bağlandı.

1987 Yılında Belediye teşkilatı kurulmuş olup, Cumhuriyet, Hürriyet ve Hersek adında üç mahallesi vardır. Ayrıca Tokmak, Çavuşçiftliği ve Havuzdere Köyleri mücavir alanı içindedir
Halkı; Bulgaristan göçmeni, Çerkez, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu kökenli insanlardan oluşmaktadır. 3.500 Hane sayısı ve 4.942 Nüfusa sahiptir.

Altınova’nın İlçe sınırları içerisinde; Tavşanlı, Kaytazdere ve Subaşı olmak üzere 3 belde ve 13 köyü bulunmaktadır. E-5 karayolu ile Antik hac ve ticaret (İpek) yolunun kesiştiği bölgede bulunan Altınova, 1929 yılında, Bulgaristan’ın Rusçuk kentinden göç eden 40 aile tarafından Altınzade Çiftliğinin satın alınması ile kurulmuştur.

İlçede meyvecilik ve seracılık Altınova ekonomisine yön veren etkenlerdendir. Ülkemizde üretilen dış mekân ve süs bitkilerinin % 65’i Altınova İlçe sınırları içerisinde üretilmektedir. Bölgede yetiştirilen elma, şeftali, armut, ayva, kiraz, vişne, kivi ve çilek gibi meyve türleri ile birlikte her türlü sebze üretimi yapılmaktadır

Yalova’ya 27 km uzaklıkta, sahil kenarında yer alan Altınova İlçesi’nde farklı dönemlere ait hamam, su kemerleri, çeşme, kale kalıntıları gibi tarihi eserler bulunur. Bizans İmparatoru Constantinus tarafından kurulan ve annesi Helena’nın adını verdiği ‘Helenopolis’, bugünkü Hersek civarında önemli bir yerleşme merkeziydi.

Doğu Roma İmparatorluğu’nun merkezi Constantinopolis (İstanbul) olduktan sonra, Iustinianos devrinde Helenopolis, İstanbul-İznik yolu üzerinde bulunduğu için çok önem kazanmıştır. Bugün Yalakdere olarak adlandırılan vadideki yolu kontrol eden Çobankale (Koyun hisar), tarihte Bizans ile Osmanlı arasında meydana gelen Bafeus Savaşı’na (1302) tanıklık etmiştir. Osmanlılar bundan sonra aşiret olmaktan çıkarak, kendisine katılanlarla birlikte hızlı bir şekilde devlet düzenine geçmiştir.

 

ALTINOVA EKONOMİSİ

Yatırımların hızlandığı Altınova Tersaneler Bölgesi’nde istihdam 1,5 yılda 9 binden 12 bin kişiye çıktı. Bölgede tersane sayısı 29’a ulaştı.

 

Altınova Tersane Girişimcileri İdari ve Mali İşler Müdürü Ayhan Kayatürk, Altınova Tersaneler Bölgesi’nde istihdam edilen kişi sayısının 12 bine ulaştığını belirterek, bu artışı yeni faaliyete geçen büyük şirketlere bağladı. Bölgede yeni yatırımlar yapıldığını ve tesislerin işletmeye girdiğini kaydeden Kayatürk, “35 hissedarın bulunduğu bölgede son 1,5 yılda üretim yapan ya da yapabilecek olan tersane sayısı 29’a ulaşırken, 6 firma da tahsisli parsellerinde üstyapı yatırımına başladı.

 

Gemak, üç parseli birleştirerek büyük bir tesis kurdu. Römorkör ve work boat üretimi yapan Boğaziçi Denizcilik yatırıma başladı. Yine sektöründe dünyaca tanınırlığı olan Sanmar Denizcilik, Tuzla’daki tesisi kapasitesine dar geldiği için A tipi olarak adlandırdığımız alanda hızlı bir şekilde yatırım yaparak üretime başladı. Enerji gemilerini yapıp işleten Karmarin de proje sahamız içindeki bir tesisi devralarak kendi tersanesini kurmaya başladı. Bölge yaklaşık iki yıl sonra tamamen dolmuş olacak” diye konuştu.

Kayatürk, Altınova Tersaneler Bölgesi’nin Yalova ihracatını sırtlanır hale geldiğini belirterek, Yalova’nın 2014 yılında 268 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatının yüzde 90’ını gemi ve yat ihracatının oluşturduğunu, 2014 ihracat rakamının aşılacağı 2015’te de aynı tablonun oluşacağını vurguladı. “Bölgemizde imalat ve ihracat yapan tersanelerden sadece ikisi bu rakamların içinde” ifadesini kullanan Kayatürk, “Cemre ve Tersan’ın merkezi Yalova olduğu için istatistiklere Yalova ihracatı olarak geçiyor.

 

Büyük çapta üretim ve ihracat yapan 3-4 tersanemiz daha var. Ne var ki onların merkezi İstanbul olduğu için rakamları İstanbul’un ihracatına yansıyor. Dolayısıyla Altınova bölgesindeki üretim ifade edilen ihracat rakamının 4-5 katı. Bu da Türkiye’nin gemi ve yat sektöründeki ihracatının yaklaşık yarısı ediyor. Bakım onarımla da yurtdışına büyük miktarda hizmet ve mal satışı yapıyoruz ancak bu faaliyetler ihracat rakamlarının içinde yer almıyor” şeklinde konuştu.

Organik tarım ın da ekonomiye katkısı büyüktür.

 

ALTINOVA ARSA FİYATLARI

Altınova arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL – 11.000 TL arasında değişmektedir.

 

ALTINOVA TARLA FİYATLARI

Altınova tarla fiyatları (m²)  40 TL – 650 TL arasında değişmektedir.

 

AHMEDİYE TARLA FİYATLARI

Ahmediye tarla fiyatları (m²)  60 TL – 550 TL arasında değişmektedir.

 

AKTOPRAK ARSA FİYATLARI

Aktoprak arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  300 TL – 600 TL arasında değişmektedir. Aktoprak tarla fiyatları (m²)  50 TL – 240 TL arasında değişmektedir.

 

ALTINOVA ARSA FİYATLARI

Altınova arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  700 TL – 11.000 TL arasında değişmektedir. Altınova tarla fiyatları (m²)  60 TL – 650 TL arasında değişmektedir.

 

ÇAVUŞ ARSA FİYATLARI

Çavuş arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL – 400 TL arasında değişmektedir. Çavuş tarla fiyatları (m²)  60 TL – 200 TL arasında değişmektedir.

 

ÇAVUŞÇİFTLİĞİ ARSA FİYATLARI

Çavuşçiftliği arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  380 TL – 5.000 TL arasında değişmektedir.

 

FEVZİYE ARSA FİYATLARI

Fevziye arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  600 TL – 1.050 TL arasında değişmektedir. Fevziye tarla fiyatları (m²)  40 TL – 580 TL arasında değişmektedir.

 

GEYİKDERE ARSA FİYATLARI

Geyikdere arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  550 TL – 1.220 TL arasında değişmektedir. Geyikdere tarla fiyatları (m²)  60 TL – 500 TL arasında değişmektedir.

 

HERSEK ARSA FİYATLARI

Hersek arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  550 TL – 2.400 TL arasında değişmektedir.

 

KARADERE ARSA FİYATLARI

Karadere arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  450 TL – 900 TL arasında değişmektedir. Karadere tarla fiyatları (m²)  50 TL – 300 TL arasında değişmektedir.

 

KAYTAZDERE ARSA FİYATLARI

Kaytazdere arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  700 TL – 7.500 TL arasında değişmektedir. Kaytazdere tarla fiyatları (m²)  60 TL – 650 TL arasında değişmektedir.

 

ÖRENCİK ARSA FİYATLARI

Örencik arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  350 TL – 600 TL arasında değişmektedir. Örencik tarla fiyatları (m²)  60 TL – 300 TL arasında değişmektedir.

 

SERMAYECİK TARLA FİYATLARI

Sermayecik tarla fiyatları (m²)  40 TL – 300 TL arasında değişmektedir.

 

SUBAŞI ARSA FİYATLARI

Subaşı arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  600 TL – 2.200 TL arasında değişmektedir. Subaşı tarla fiyatları (m²)  180 TL – 400 TL arasında değişmektedir.

 

TAVŞANLI ARSA FİYATLARI

Tavşanlı arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  300 TL – 5.400 TL arasında değişmektedir. Tavşanlı tarla fiyatları (m²)  180 TL – 400 TL arasında değişmektedir.

 

TOKMAK ARSA FİYATLARI

 


 

Altınova’da bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

Altınova’dan arsa almak ya da Altınova’dan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

 

 

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!