yalova arsa fiyatları

Yalova arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Yalova arsa fiyatlarını ve Yalova tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

 

YALOVA HAKKINDA

  Yalova, Türkiye’nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi’nin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. İlin kuzeyinde ve batısında Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa (Orhangazi-Gemlik) ve Gemlik körfezi yer almaktadır.

   Yalova doğu kıyılarındaki düzlükler dışında, dağlık bir araziye sahiptir. Bölgenin güneyi; batıdan doğuya doğru İzmit – Sapanca arasında Kocaeli Sıradağları ile birleşen Samanlı Dağlarıyla kaplanmış durumdadır. Birçok tepelerin bulunduğu bu dağlık arazide en yüksek tepe  (926m.) Beşpınar tepesidir.

     Yalova ilinin kuzeyinden güneybatısına kadar olan sınırları Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Kıyılar girintili çıkıntılı bir özellik göstermez.
İlin bitki örtüsünü makiler ve ormanlar oluşturmaktadır. Samanlı dağlarının kuzey ve güneyinde vadi içlerinde bulunan makiler, bu kütlenin etekleri boyunca kesintili şeritler ve parçalar halinde bulunurlar.

     İl bugünkü idari bölünüşe göre Merkez İlçe ile birlikte altı ilçeden oluşmaktadır. Diğer ilçeler; Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy ve Termal’dir.
Yalova’da merkez ve 5 ilçe belediyesi ile birlikte toplam 14 belediye bulunmaktadır. Merkez ilçede 1 (Kadıköy), Altınova’da 3 (Kaytazdere, Subaşı ve Tavşanlı), Çınarcık’ta 3 (Koruköy, Esenköy, Teşvikiye) ve Çiftlikköy’de 1 (Taşköprü) belde belediyesi vardır. Bu ilçelere bağlı köy sayısı ise 43’tür. 

     Yerleşim biriminin kuzeyinde İstanbul İli bulunmakta olup, bu sınır 24 mil uzunluğunda Marmara Denizi’dir. Güneyinde Bursa İli Orhangazi İlçesi, batısında Bursa İli Gemlik İlçesi, doğusunda Kocaeli ili Karamürsel ilçesi yer almaktadır.

Bölgedeki ilk yerleşimler prehistorik çağlarda M.Ö. 3000 yıllarındadır. Bitinya adıyla bilinen antik bölgede M.Ö. 2000’lerde Hititler, M.Ö. 1200’lerde Frigler hakimiyet kurdular. Pers egemenliği altında kalan bölge de M.Ö 5. yüzyılın ortalarından itibaren Bitinyalı hanedanlar hakimiyet kurmaya başlamış ve M.Ö 3. yüzyılda bağımsız Bitinya Krallığı’ nı kurmuşlardır.

Yalova’ da bu krallığın topraklarında kalmıştır. Yalova’ nın da içerisinde olduğu bölge M.Ö. 74’te Romalılar‘ ın denetimine girdi. Roma İmparatorluğu’nun 395 yılındaki bölünmesinden sonra Yalova Bizans İmparatorluğu’nun yönetimine geçti. 1302’de Yalova civarında Bafeus Muharebesi gerçekleşti. Yalova ve çevresi 1326 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun kontrolüne geçti.

  1. yüzyıl Osmanlı idari teşkilatlanmasına göre Yalova, Hüdavendigâr Eyaleti’ ne bağlı bir kaza merkeziydi. Evliya Çelebi seyahatnamesinde Yalovayı; 700 evi, yedi camisi, üç hanı, bir hamamı, kırk-elli kadar dükkanı bulunan bir yerleşim olarak anlatmıştır. 25 Mayıs 1719 yılında meydana gelen depremde yerleşim büyük tahribata uğradı. 18. yüzyıl sonlarında Yalova, İzmit Sancağı’ nın Karamürselkazasına bağlı bir nahiye konumundaydı. 10 Temmuz 1894 yılı depreminde yerleşimde büyük tahribat yaşadı. 7 Ağustos 1920 yılında başlayan Yunan hakimiyeti 19 Temmuz 1921 tarihine kadar sürdü. 1927 yılında belediye olan Yalova, 2 Aralık 1929 yılında çıkarılan kanunla İstanbul iline bağlı bir kaza merkezi oldu.

1935 yılı nüfus sayımında 2635 nüfusa sahip olan yerleşim, kaplıcalar sayesinde hızlı bir gelişim yakaladı. 6 Haziran 1995 tarihinde aynı adla kurulan ilin merkez ilçesi oldu.17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen 1999 Gölcük depremi nde Yalova şehri de büyük tahribata uğradı.

Mustafa Kemal Atatürk yaşamının son bölümünde ara sıra Yalova’yı ziyaret etmiş ve Yürüyen Köşk’te dinlenmiştir. Bir konuşmasında “Yalova benim kentimdir.” şeklinde şehre olan sevgisini dile getirmiştir.

 

YALOVA EKONOMİSİ

Yalova İlinin ekonomisi temel olarak tarım sektöründe çiçekçilik ve seracılık, sanayi sektöründe tekstil, kimya ve kağıt gibi alanlar ile turizm sektörüne dayanmaktadır. Ekonomik gelirlerin önemli bir kısmını tarım ve turizm sektöründen elde edilen gelirler oluşturmaktadır.

 

YALOVA ARSA FİYATLARI

Yalova arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  200 TL – 15.500 TL arasında değişmektedir.

 

YALOVA TARLA FİYATLARI

Yalova tarla fiyatları (m²)  45 TL – 1.850 TL arasında değişmektedir.

 

ALTINOVA ARSA FİYATLARI

Altınova arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL – 11.000 TL arasında değişmektedir. Altınova tarla fiyatları (m²)  40 TL – 650 TL arasında değişmektedir.

 

ARMUTLU ARSA FİYATLARI

Armutlu arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL – 8.600 TL arasında değişmektedir. Armutlu tarla fiyatları (m²)  80 TL – 1.000 TL arasında değişmektedir.

 

ÇİFTLİKKÖY ARSA FİYATLARI

Çiftlikköy arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL – 15.250 TL arasında değişmektedir. Çiftlikköy tarla fiyatları (m²)  45 TL – 1.850 TL arasında değişmektedir.

 

ÇINARCIK ARSA FİYATLARI

Çınarcık arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  450 TL – 8.300 TL arasında değişmektedir. Çınarcık tarla fiyatları (m²)  130 TL – 1.440 TL arasında değişmektedir.

 

MERKEZ ARSA FİYATLARI

Merkez arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  200 TL – 15.500 TL arasında değişmektedir. Merkez tarla fiyatları (m²)  90 TL – 1.100 TL arasında değişmektedir.

 

TERMAL ARSA FİYATLARI

Termal arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  400 TL – 8.150 TL arasında değişmektedir. Termal tarla fiyatları (m²)  230 TL – 450 TL arasında değişmektedir.

 


 

Yalova’da bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

Yalova’dan arsa almak ya da Yalova’dan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

 

 

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!