Yeniçiftlik Arsa Fiyatları

Yeniçiftlik arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Yeniçiftlik arsa fiyatlarını ve Yeniçiftlik tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

YENİÇİFTLİK HAKKINDA

Yeniçiftlik, Tekirdağ ilinin Marmaraereğlisi ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahalle, Tekirdağ il Merkezine 30 Km, Marmaraereğlisi ilçesine 12 Km uzaklıktadır.

Önceleri köy olan mahalle, 1905’ten beri aynı adı taşımaktadır. Daha önceleri Çorlu ilçesine bağlı bir köy iken, Yeniçiftlik’te 30 Aralık 1986’da belde belediyesi kuruldu.  Kısa bir süre sonra yeni kurulan Marmaraereğlisi ilçesine bağlanan kasabanın belediye statüsü, 6360 sayılı kanun gereğince, Tekirdağ il topraklarının tamamının büyükşehir belediyesine dâhil edilmesi üzerine 2013’te sona ermiş ve Yeniçiftlik mahalleye dönüşmüştür.

Yeniciftlik önceleri nüfüsu Yunan ve Bulgar halkından oluşan küçük bir yerleşim birimi iken, Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müteakip cereyan eden mücadele yıllarının ardından, yöreye yerleşen Türk nüfusu ile 1924 yılında köy, 1987 yılında da belde statüsüne kavuşmuştur.

Bölgenin ilk ekonomik işletmesi de Cumhuriyetin ilk yıllarında Alman girişimciler tarafından şarap üreticiliği amacıyla kurulan çiftliktir ki; belde bugünkü adını da bu vesile ile kazanmıştır.

YENİÇİFTLİK EKONOMİSİ

Yerleşik nüfusu daha çok tarım ve hayvancılıkla geçinen Yeniçiftlik’te başlıca olarak; buğday, ayçiçeği, kavun ve karpuz yetiştiriciliği yanısıra zeytin yetiştiriciliği de beldenin toprağa bağlı geçim kaynakları arasında bulunmaktadır.Belde genellikle hayvancılıkta yaygındır. Süt sığırcılı­ğı son yıllarda çok artmıştır. Belde de dört mevsim balık bulmak mümkündür.

YENİÇİFTLİK ARSA FİYATLARI

Yeniçiftlik arsa fiyatları (imarlı ort. m²) fiyatları 1.200 TL – 12.700 TL arasında değişmektedir.

YENİÇİFTLİK TARLA FİYATLARI

Yeniçiftlik tarla fiyatları (m²)  ise ortalama 250 TL – 1.000 TL arasında değişmektedir.

 


 

Tekirdağ Marmaraereğlisi Yeniçiftlik‘te bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

Marmaraereğlisi Yeniçiftlik’te arsa almak ya da Yeniçiftlik’te arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz.  Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!