mersin arsa fiyatları

Mersin arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın Mersin arsa fiyatlarını ve Mersin tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

 

MERSİN HAKKINDA

Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye’nin bir ili ve bu ilin merkezdeki dört ilçesinden oluşan şehirdir. Türkiye’nin Akdeniz Bölgesinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye’nin en büyük limanları arasındadır. Ülkenin en kalabalık onuncu ili olan Mersin, 2019 itibarıyla 1.840.425 nüfusa sahiptir.

Merkezdeki ilçeleri Akdeniz, Mezitli, Yenişehir, Toroslar; diğer ilçeleri ise Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar ve Mut’tur. Toplam on üç ilçesi bulunmaktadır. Büyükşehir belediyesi statüsü bulunmaktadır. Türkiye’nin güneyinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye’nin en büyük limanları arasındadır.

Kentin kuzeyindeki Yumuktepe höyüğünde yapılan kazılarda birçok katman ortaya çıkarılmıştır. Bunların en eskisi, MÖ 6300’lere, en yenisi ise Selçuklu dönemine tarihleniyor. Kazılardan çıkarılan eserler, Adana Arkeoloji Müzesi ve Mersin Arkeoloji Müzesinde sergileniyor. Helenistik dönemde kentin ismi Zephyrion’du. Bugün kentin sınırları içinde kalan Mezitli’nin adı ise Soli‘ydi. Ancak Arap akınları döneminde kent boşaldı. Mersin’in tarih sahnesine çıkışı 19. yüzyılın ortalarına rastlamaktadır.

Bu dönemde henüz bir köy olan bölge, konar göçer bir Türkmen aşiretine ev sahipliği yapmış ve adını da bu aşiretten almıştır. Ayrıca Kapadokya bölgesinden gelen Rumlar kent nüfusuna hâkim hâle gelmişti ve 1850’de kentte 5.250 Ortodoks Rum’a karşılık 1.600 Müslüman yaşamaktaydı.

Kentin kaderi özellikle Amerikan İç Savaşı sırasında dünyadaki pamuk kıtlığını gidermek amacıyla Çukurova’da gelişen pamuk üretimi ve bölgenin 1866’da demir yolu ağına bağlanması ile değişmiştir. Bu dönemde Mersin hızla, Çukurova’nın tarım ürünlerinin ihraç edildiği bir liman ve ticaret merkezi hâline gelmiştir.

Şehrin bugünkü durumuna gelmesinde, şu anda azınlık olsalar da Hristiyan Levantenlerin önemi yadsınamaz. Şehirde hâlen Levantenlere ait iki katedral bulunmaktadır: Latin-İtalyan Katedrali ve Arap-Ortodoks Katedrali. Ayrıca şehrin kuzeyine Rumlar için bir kilise yapılması da gündemdedir.

İl yüzölçümünün %87’si dağlıktır. İlin en yüksek tepesi, 3524 m ile Medetsiz Tepesi’dir. Önemli geçişleri: Sertavul ve Gülek Boğazları’dır. Belli başlı akarsuları doğudan batıya Berdan Irmağı, Deliçay, Efrenk Çayı (Muftü Çayı), Mezitli Çayı, Karacaoğlan Çayı, Alata Çayı, Limonlu Çayı (Lamas Çayı), Göksu ve Dragon Çayıdır.

İldeki en büyük ova doğu kesimde Çukurova’nın devamı olan Tarsus (berdan) ovasıdır. Ayrıca ilin batı kesiminde küçük kıyı ovaları görülür ki bunlardan en büyükleri Silifke ve Anamur kıyı ovalarıdır.

 

MERSİN EKONOMİSİ

Liman Mersin ekonomisinin dayanak noktasıdır ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı durumundadır.

Türkiye’nin en büyük ikinci Serbest Bölgesi olan Mersin Serbest Bölgesi burada kurulmuştur ve 433 şirkete ev sahipliği yapmaktadır. İşleticisi MESBAŞ’tır. Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 150’ye yakın firma faaliyet göstermektedir.

Mersin’de iş merkezlerinin çokluğu, nakliye ve gümrük firmalarının sayıca fazlalığı bu yüzdendir. Mersin Serbest Bölgesi de benzer özellikleri ile Mersin ve ülke ticaretinde önemli bir yer tutar.

Hızla hayata geçirilen GAP, Ataş Rafinerisi ve sahip olduğu geniş hinterlandı sayesinde Mersin Limanı, Türkiye’nin konteyner hacmi bakımından ikinci, kargo tonajı bakımından altıncı büyük limanıdır.

Türkiye’nin en önemli iç turizm merkezidir. Son yıllarda turizmde yapılan atamalar ve sahile yapılan yeni otellerle Türkiye’nin yeni turizm bölgesi olma yolundadır. Yat turizminin gelişmesi amacıyla uluslararası standartlara uygun 500 yat bağlama ve 300 yat karaya alma kapasiteli Mersin Ana Yat Limanı tamamlanmış olup ihaleye çıkılmıştır.

Mersin coğrafi açıdan lojistik merkez özelliğine sahip bir kenttir. Halihazırda bulunan liman, demiryolu taşımacılığının yanı sıra karayolu taşımacılığında da Mersin önemli bir noktadadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve Mersin Valiliği ile ortak olarak Mersin Lojistik Merkezi’ni kurma çalışmalarını tamamlamak üzeredir. Doğu Anadolu, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’daki şirketler ithalat ve ihracatını Mersin üzerinden yapar.

Mersin’de iş merkezlerinin çokluğu, nakliye ve gümrük firmalarının sayıca fazlalığı bu yüzdendir. Mersin Serbest Bölgesi de benzer özellikleri ile Mersin ve ülke ticaretinde önemli bir yer tutar. Yapıldığında Türkiye’nin en uzun binası konumundaki Metropol Ticaret Merkezi 52 katlıdır ve Akdeniz ilçesindedir

 

MERSİN ARSA FİYATLARI

Mersin arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 60 TL – 11.500 TL arasında değişmektedir.

 

MERSİN TARLA FİYATLARI

Mersin tarla fiyatları (m²) 5 TL – 1.000 TL arasında değişmektedir.

 

AKDENİZ ARSA FİYATLARI

Akdeniz arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  400 TL – 2.500 TL arasında değişmektedir. Akdeniz tarla fiyatları (m²) 50 TL – 600 TL arasında değişmektedir.

 

ANAMUR ARSA FİYATLARI

Anamur arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  200 TL – 2.750 TL arasında değişmektedir. Anamur tarla fiyatları (m²) 20 TL – 600 TL arasında değişmektedir.

 

AYDINCIK ARSA FİYATLARI

Aydıncık arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL – 2.150 TL arasında değişmektedir. Aydıncık tarla fiyatları (m²) 10 TL – 320 TL arasında değişmektedir.

 

BOZYAZI ARSA FİYATLARI

Bozyazı arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL – 4.900 TL arasında değişmektedir. Bozyazı tarla fiyatları (m²) 5 TL – 200 TL arasında değişmektedir.

 

ÇAMLIYAYLA ARSA FİYATLARI

Çamlıyayla arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  200 TL – 1.000 TL arasında değişmektedir. Çamlıyayla tarla fiyatları (m²) 15 TL – 170 TL arasında değişmektedir.

 

ERDEMLİ ARSA FİYATLARI

Erdemli arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  160 TL – 6.300 TL arasında değişmektedir. Erdemli tarla fiyatları (m²) 25 TL – 1.000 TL arasında değişmektedir.

 

GÜLNAR ARSA FİYATLARI

Gülnar arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  300 TL – 4.200 TL arasında değişmektedir. Gülnar tarla fiyatları (m²) 5 TL – 250 TL arasında değişmektedir.

 

MEZİTLİ ARSA FİYATLARI

Mezitli arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  200 TL – 6.000 TL arasında değişmektedir. Mezitli tarla fiyatları (m²) 10 TL – 900 TL arasında değişmektedir.

 

MUT ARSA FİYATLARI

Mut arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  390 TL – 1.100 TL arasında değişmektedir. Mut tarla fiyatları (m²) 5 TL – 100 TL arasında değişmektedir.

 

SİLİFKE ARSA FİYATLARI

Silifke arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  170 TL – 9.800 TL arasında değişmektedir. Silifke tarla fiyatları (m²) 10 TL – 600 TL arasında değişmektedir.

 

TARSUS ARSA FİYATLARI

Toroslar arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  250 TL – 1.200 TL arasında değişmektedir. Toroslar tarla fiyatları (m²) 10 TL – 250 TL arasında değişmektedir.

 

YENİŞEHİR ARSA FİYATLARI

Yenişehir arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  60 TL – 11.500 TL arasında değişmektedir. Yenişehir tarla fiyatları (m²) 50 TL – 400 TL arasında değişmektedir.

 


 

Mersin’de bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

Mersin’den arsa almak ya da Mersin’den arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

Gayrimenkul piyasası kısa, orta ve uzun vade olarak değerlendirilmelidir. Mersin arsa fiyatlarını ve Mersin tarla fiyatlarını sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

 

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!