Muğla Datça Arsa Fiyatları - arsa.net - 444 50 92
muğla datça arsa fiyatları

Datça arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın Datça arsa fiyatlarını ve Datça tarla fiyatlarını görebilirsiniz.

MUĞLA DATÇA HAKKINDA

Datça , Türkiye’nin Muğla ilinde bir ilçedir.

Datça , coğrafi bölge olarak Ege Bölgesi’ndedir. Dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Arazinin %66’sı orman alanı, %18’i seyrek çalılık ve kayalık olup sadece %16’sı tarım alanıdır. Kızlan Ovası, Burgaz Düzlüğü, Reşadiye Ovası ile kıyı düzlüklerinin en önemlilerinden olan Karaköy, Palamutbükü ve Mesudiye, ilçenin ovalarıdır. Yarımadanın Datça’nın batısındaki kısmı Betçe olarak adlandırılır.

Yüzölçümü 446 km2 olan yarımadanın 235 km’lik sahil şeridi, büyüklü küçüklü 52 koyla dantel gibi bezenmiştir. Marmaris ile Datça sınırını oluşturan Balıkaşıran’da (Datça’ya 64 km) kuzey ve güney kıyıları arasıdaki kara genişliği, 900 metreye kadar inerken yarımadanın en geniş yeri 17 km’dir.

Datça , tipik bir Akdeniz iklimi’ne sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Üç tarafı denizle çevrili yarımadada yazın esen serin kuzey rüzgarları, kavurucu sıcakları yok eder. Nem oranı ortalama %58 olan Datça’da yılın 300 günü güneşli geçer.

1970’lere dek bölgeye ulaşım yalnızca deniz yoluyla mümkündü. Bu tarihten itibaren artan ulaşım olanaklarına paralel olarak ilçenin bunun öncesinde tamamen tarıma dayalı ekonomisi değişerek gelişmiş, tarımın yanında turizm de geçim kaynakları arasına girmiştir.

Turizmdeki gelişim Bodrum, Marmaris, Fethiye ilçeleri kadar olmadığından Datça nispeten bakir kalmıştır. Kalkınma ajansları tarafından ilçede kitle turizmi imkânı bulunmadığı belirtilse de, eko turizm için Datça merkez olarak belirlenmiştir.

Datça Yarımadası, Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmiş olması dolayısıyla bozulmamış doğası, 235 kilometrelik sahil şeridi ve 52 koyu, zengin flora ve faunası, Knidos antik kenti ile gelecekte bölgenin en önemli turizm merkezlerinden birisi olmaya adaydır.

Datça ’nın birçok mavi bayraklı plajı bulunmaktadır, bunlar Aktur Tatil Sitesi Plajı, Aktur Kamping Plajı, Karaincir Plajı, Hastanealtı Plajı, Periliköşk Plajı, Billurkent Plajı olarak sıralanabilir.

Çevre turizmi açısından olanaklar mevcut olup, Bodrum ve Fethiye arasında yoğunlaşan Türkiye yat turizminin odaklandığı bir yer olarak önem taşır. Turistler için trekking, sörf, yelken gibi doğa ve su sporlarının yapılabileceği ortamlara sahiptir.

Turizm, ilçenin ekonomik hayatında, ilçenin 1970 yılında öncelikli turizm bölgesi ilan edilmesiyle hızla önem kazanmış ve halkın önemli bir gelir kaynağı olmaya başlamıştır. Bu olguya paralel olarak, ilçede konaklama imkânını arttıran tesislerin sayısının yıldan yıla hızla arttığı gözlenmektedir. Datça Yarımadası, Bodrum ve Marmaris’ten “Mavi Yolculuk” düzenleyen tekneler için oldukça önemli bir güzergâh olmaktadır. Datça Limanı’na giriş-çıkış yapan tekneler arasında, Ege Adaları’ndan gelen tekne ve yatlar önemli bir yer tutar.

Yunan adalarından, özellikle Rodos ve Sömbeki adalarından, ilçeye cumartesi günleri teknelerle alışverişe gelen Yunanlar, ilçeye döviz girdisi sağlamaktadırlar. Turizm sezonu dışında sürdürülen inşaat çalışmaları, kış aylarında tarımın yanında ekonomik hayatı canlı tutmaktadır.

DATÇA EKONOMİSİ

Datça’nın engebeli arazi yapısı nedeniyle tarıma elverişli arazi sınırlıdır, bununla beraber özellikle kırsal bölgelerde tarımsal etkinlikler ekonominin temelini oluşturur. Eğimli arazilerde yapılan badem üretimi, ilçe ekonomisinde özellikle önemli bir yer kapsar, ilçe Türkiye’nin başlıca badem üreticileri arasındadır.

Üretilen bademler çoğunlukla çağla olarak satışa sunulur. Bununla beraber, günümüzde bağcılık çok sınırlı olarak sürdürülür. Datça’nın bir diğer önemli ekonomik kaynağı da arıcılıktır. Üretimi yapılan iç/çağla badem, domates ve balın önemli bir bölümü dışarıya satılırken, üretilen zeytin ve zeytinyağının büyük bir bölümü çiftçinin kendi ihtiyacını karşılamakta, çok az bir bölümü satılmaktadır. Bu nedenle ilçede yaygın olarak zeytin ağacına rastlansa da bu zeytinler ticarete konu olmaz. Meralar sınırlı olduğu için hayvancılık ilçenin ekonomik hayatında rol oynamaz.

DATÇA ARSA FİYATLARI

Datça arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  1.500 TL – 71.000 TL arasında değişmektedir.

 

DATÇA TARLA FİYATLARI

Datça tarla fiyatları (m²) 400 TL – 8.000 TL arasında değişmektedir.

CUMALI ARSA FİYATLARI

Cumalı arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  2.000 TL – 3.000 TL arasında değişmektedir Cumalı tarla fiyatları (m²)  500 TL – 2.200 TL arasında değişmektedir.

EMECİK ARSA FİYATLARI

Emecik arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  9.500 TL – 23.000 TL arasında değişmektedir. Emecik tarla fiyatları (m²) 900 TL – 7.400 TL arasında değişmektedir.

HIZIRŞAH ARSA FİYATLARI

Hızırşah arsa fiyatları (m²) 8.000 TL – 11.000 TL arasında değişmektedir. Hızırşah tarla fiyatları (m²) 600 TL – 8.000 TL arasında değişmektedir. 

İSKELE ARSA FİYATLARI

İskele arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  8.500 TL – 71.000 TL arasında değişmektedir. İskele tarla fiyatları (m²) 2.000 TL – 6.400 TL arasında değişmektedir.

KARAKÖY ARSA FİYATLARI

Karaköy arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  5.500 TL – 15.500 TL arasında değişmektedir. Karaköy tarla fiyatları (m²) 1.500 TL – 4.500 TL arasında değişmektedir.

KIZLAN ARSA FİYATLARI

Kızlan arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  7.000 TL – 26.700 TL arasında değişmektedir. Kızlan tarla fiyatları (m²)  1.000 TL – 7.000 TL arasında değişmektedir.

MESUDİYE ARSA FİYATLARI

Mesudiye arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  3.000 TL – 24.200 TL arasında değişmektedir. Mesudiye tarla fiyatları (m²) 900 TL – 2.700 TL arasında değişmektedir.

REŞADİYE ARSA FİYATLARI

Reşadiye arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  1.500 TL – 25.700 TL arasında değişmektedir. Reşadiye tarla fiyatları (m²) 600 TL – 1.200 TL arasında değişmektedir.

SINDI ARSA FİYATLARI

Sındı arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  6.000 TL – 11.000 TL arasında değişmektedir. Sındı tarla fiyatları (m²) 400 TL – 3.500 TL arasında değişmektedir.

YAKA ARSA FİYATLARI

Yaka arsa fiyatları (imarlı ort. m²)  5.000 TL – 27.600 TL arasında değişmektedir. Yaka tarla fiyatları (m²) 400 TL – 6.000 TL arasında değişmektedir.


Datça’da bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.

Datça’dan arsa almak ya da Datça’dan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.

Gayrimenkul piyasası kısa, orta ve uzun vade olarak değerlendirilmelidir. Datça arsa fiyatlarını ve Datça tarla fiyatlarını sayfamızdan takip edebilirsiniz.

ARSANIZ İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT TEKLİFİ ALIN!