Düzce arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın Düzce arsa fiyatlarını ve Düzce tarla fiyatlarını görebilirsiniz.
DÜZCE HAKKINDA
Düzce, Türkiye Cumhuriyeti‘nin Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz Bölümü’nde yer alan ildir.
Bütün Anadolu’yu büyük merkezlere baglayan ve özellikle Ankara – Istanbul gibi iki büyük kenti kat eden, TEM otoyolu güzergahinda Ankara ve Istanbul’a ön bahçe özelligindedir. Baskent Ankara’ya en kisa mesafede denizi olan yerimiz Akçakoca’dir. Mavi ile yesilin kucaklastigi Karadeniz sahilleri büyük alanlari kaplayan zümrüt ormanlari, sayisiz gölleri ve yaylalari, kaplicalari, tarihi zenginlikleri saklayan; diger taraftan büyük Milletimizin çok anlamli gelenek güzelliklerini sürdüren; bir Ilimizdir.
Düzce’nin tarihi, MÖ 1390-800 yılları arasında hüküm süren Hititler’e kadar uzanır. Orhan Gazi’nin komutanlarından Konuralp Bey’in Bizans Tekfurları ile 1323’te yaptığı savaşlar sonucu Osmanlı topraklarına katılan Düzce, 1869 yılına kadar Kastamonu Vilayeti Bolu Mutasarrıflığı, Göynük Kasabası’na bağlı bir bucak olarak tarihte yer almıştır. 1869 veya 1870 yılında Bolu Sancağı’na bağlı Kaza olmuştur.
1999 yılına kadar ilçe olan Düzce 1999 Gölcük depremi ve 1999 Düzce depreminin ardından dönemin 57. Türkiye Hükûmeti tarafından TBMM’de alınan il statüsü verilme kararı ile ve 9. Türkiye cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in onayı ile il statüsü verilmiştir.
Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının yer aldığı Efteni Gölü Düzce ovasının kuzeyinde yer alır.Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Sırıkyayla Göknarı Tabiat Anıtı, Paşabükü Dışbudak Ağacı Tabiat Anıtı, Kurugöl Tabiat Parkı (Kaynaşlı), Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Demirciönü Tabiatı Koruma Alanı ilin koruma altındaki alanlarıdır.
Düzce Büyük Melen ve Küçük Melen çayları ile Asarsuyu, Uğursuyu, Aksu Deresi ilin akarsularıdır. Küçük Melen çayı üzerinde Hasanlar Barajından enerji, sulama, içme suyu açısından yararlanılır. Büyük Melen çayından İstanbul’a içme suyu gönderilmektedir. Melen üzerinde Sakarya’nın Kocaali ilçesinde inşa edilmekte olan Melen Barajı ile istanbul’un uzun yıllar içme suyu meselesi halledileceği düşünülmekedir.
Düzce’de Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde iki noktada jeotermal sıcak su çıkışı vardır. İl merkezin 10 km batısında Efteni gölü kıyısında, 100 m rakımda, 42-43 °C sıcaklıkta, 4-5 lt/sn debili Efteni kaplıcası yer alır. Merkezin 12 km güneyinde Derdin köyünde 4 lt/sn debili, 31-32 °C sıcaklıkta jeotermal kaynak bulunur. Akçakoca’da aynı isimli köyde bulunan Fakıllı Mağarası düzenlenerek turizme açılmıştır.
DÜZCE EKONOMİSİ
Düzce ekonomisi dinamik bir yapıya sahiptir. Bu dinamikliğinde iki metropol kent arasında oluşu önemli rol oynar. Ayrıca ülkenin sanayi kuşağı diye ifade edebileceğimiz Marmara Bölgesi ile sınır oluşu da bunda etkendir. Metropollere mesafesi zaman açısından uzak denilemeyecek düzeyde olup 2 – 2,5 saatte Ankara ve İstanbul illerimize karayolu ulaşımı rahat ve güvenli şekilde otoban bağlantılı olarak yapılmaktadır. Akçakoca ilçesi ile deniz bağlantısı vardır. Ulaşım ağında Anadolu İllerimizin İstanbul bağlantısında bir geçiş noktasıdır.
Düzce Merkez nüfus deprem öncesi 80.000 civarındayken deprem sonrasında 60.000 ‘lere kadar düşmüştür. Ancak hızla göç alan bir il olarak Düzce ‘nin çok yakın zamanda nüfusunun artacağı kaçınılmaz görülmektedir. Deprem sonrasında büyük bir ilgi odağı diye de adlandırabileceğimiz kalıcı konutlar hak sahipliği noktasında ihtiyacı gidermiş, ilde ev sıkıntısına da büyük oranda cevap vermiştir.
Düzce, 5084 sayılı kanun ile birlikte Düzce coğrafi konumu itibariyle gözde bir yatırım bölgesi haline gelmiştir. Şu anda mevcut iki adet organize sanayi bölgesinde tahsis edilecek arsa kalmamıştır. Ayrıca Düzce ‘nin metropol kentlere yakınlığı, liman ve hammadde kaynaklarına yakınlığı, ulaşım kolaylığı, deniz ve doğa turizmine sahip oluşu yatırım ve yatırımcılar için bir cazibe merkezi olmasını sağlamaktadır.
Düzce ilimiz büyük ve küçük baş hayvancılığı ile kümes hayvancılığı ekonomide halkın geçim kaynakları arasında önemli bir yer tutar. İlimizde 65.085 büyükbaş, 16.538 adet küçükbaş hayvan 332.000 adet yumurta tavuğu, 20.614.050 adet Broiler tavuğu bulunmakta, ayrıca 44 adet alabalık çiftliğinde 82 ton / yıl alabalık üretimi yapılmaktadır. Çiftçilere, 2000 yılında 1000 adet hindi palazı, 6000 adet yumurta tavuğu civcivi, 3000 adet alabalık yavrusu (FAO) tarafından dağıtımı gerçekleşmiştir.
DÜZCE ARSA FİYATLARI
Düzce arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 30 TL – 10.000 TL arasında değişmektedir.
DÜZCE TARLA FİYATLARI
Düzce tarla fiyatları (m²) 20 TL – 600 TL arasında değişmektedir.
AKÇAKOCA ARSA FİYATLARI
Akçakoca arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 250 TL – 6.000 TL arasında değişmektedir. Akçakoca tarla fiyatları (m²) 20 TL – 600 TL arasında değişmektedir.
ÇİLİMLİ ARSA FİYATLARI
Çilimli arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 200 TL – 2.600 TL arasında değişmektedir.
CUMAYERİ ARSA FİYATLARI
Cumayeri arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 300 TL – 4.400 TL arasında değişmektedir. Cumayeri tarla fiyatları (m²) 50 TL – 200 TL arasında değişmektedir.
GÖLYAKA ARSA FİYATLARI
Gölyaka arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 300 TL – 4.600 TL arasında değişmektedir. Gölyaka tarla fiyatları (m²) 40 TL – 250 TL arasında değişmektedir.
GÜMÜŞOVA ARSA FİYATLARI
Gümüşova arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 80 TL – 2.250 TL arasında değişmektedir. Gümüşova tarla fiyatları (m²) 160 TL – 250 TL arasında değişmektedir.
KAYNAŞLI ARSA FİYATLARI
Kaynaşlı arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 200 TL – 1.100 TL arasında değişmektedir. Kaynaşlı tarla fiyatları (m²) 50 TL – 100 TL arasında değişmektedir.
MERKEZ ARSA FİYATLARI
Merkez arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 30 TL – 10.000 TL arasında değişmektedir. Merkez tarla fiyatları (m²) 10 TL – 540 TL arasında değişmektedir.
YIĞILCA ARSA FİYATLARI
Yığılca arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 600 TL – 960 TL arasında değişmektedir. Yığılca tarla fiyatları (m²) 20 TL – 50 TL arasında değişmektedir.
Düzce’de bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki Formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Düzce’den arsa almak ya da Düzce’den arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.
Gayrimenkul piyasası kısa, orta ve uzun vade olarak değerlendirilmelidir. Düzce arsa fiyatlarını ve Düzce tarla fiyatlarını sayfamızdan takip edebilirsiniz.