Taşucu arsa fiyatlarının belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Taşucu arsa fiyatlarını ve Taşucu tarla fiyatlarını görebilirsiniz.
SİLİFKE TAŞUCU HAKKINDA
Taşucu, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı bir mahalle. 2018 verilerine göre 9.593 kişilik nüfusu bulunan Taşucu 1955 Türkiye yerel seçimleri ile birlikte belde statüsü kazanmış ve belediye olmuştur. Ancak 2014 yerel seçimleri ile birlikte yürürlüğe giren yeni büyükşehir belediyesi yasası ile birlikte belde tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülmüştür. Bu nedenle 29 Ekim 1994 tarihinde Bergkamen ile yapılan kardeş şehir anlaşması da geçerliliğini kaybetmiştir.
Mustafa Kemal Atatürk dört kez ziyaret ettiği Taşucu’nu doğum yeri olan Selanik’e benzetmekteydi. Buna istinaden Taşucu’nda Taşucu Atatürk Evi inşa edilmiş ve 12 Mayıs 2005’te açılmıştır.
Taşucu’nda tespit edilen en eski yerleşim MÖ 7. yüzyılda buraya yerleşen Greklere aittir ve yerleşim yeri bu dönemde Holmi olarak adlandırılmıştır. Sürekli gerçekleşen korsan baskınları dolayısıyla zor zamanlar yaşayan şehir MÖ 4. yüzyıldan itibaren çöküş dönemine girmiş, Holmi’nin bu zayıf durumunda yararlanan I. Seleukos şehri ele geçirerek Seleukos İmparatorluğu topraklarına katmıştır.
Selevkos Nikator şehri ele geçirdikten sonra halkı günümüzde Silifke’nin bulunduğu yere göç ettirmiş ve Seleukeia ad Kalykadnos kentini kurmuştur. Bu dönemden sonra MÖ 1. yüzyılda Roma, 7. yüzyılda Emevî ve Abbâsî, 13. yüzyılda Selçuklular, 14. yüzyılda Karamanoğullarının eline geçen Taşucu 1471 yılında Gedik Ahmed Paşa tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır. 1923 yılında Türkiye Cumhuriyetinin ilan edilmesi ile birlikte de Mersin’e bağlı bir birim olarak tanımlanmıştır.
Ayrıca Mersin Limanı’ndan sonra ilin en büyük ikinci limanı olan Taşucu Limanı’ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne Limanı’na düzenli olarak deniz otobüsü seferleri yapılmaktadır. Bölgenin yılın 300 günü güneş alması, plaj ve denizinin temiz olması gibi nedenlerle Taşucu, Mersin’in gözde tatil yörelerindendir.
TAŞUCU EKONOMİSİ
Taşucu ekonomisini turizm, tarım, ticaret ve balıkçılık oluşturmaktadır.
TAŞUCU ARSA FİYATLARI
Taşucu arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 170 TL – 9.800 TL arasında değişmektedir.
Taşucun’da bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz. Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Taşucun’dan arsa almak ya da Taşucun’dan arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.