Hoşköy arsa fiyatları belirlenmesinde birçok kriter vardır. Bu kriterlerin en önemlileri arsanın metrekaresi, hukuki durumu, bölgedeki arsa stoku, arz talep dengesi, hisse durumu, planı, denize uzaklığı, deniz manzarası, elektrik, yol, su alt yapılarının tamamlanmış olması, köşe parsel olması, toplu taşıma ve ulaşım, çevresindeki yapılaşma, imar durumu ve yapı izninin bulunmasıdır. Yazımızın devamında Hoşköy arsa fiyatlarını görebilirsiniz.
HOŞKÖY HAKKINDA
Hoşköy, İstanbul’a 260, Tekirdağ merkezine ise yaklaşık 100 Km uzaklıktadır. Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı bir kasabadır. 1969 yılında belediye ilan edilmiştir. Yeni büyükşehir kanunu neticesiyle de belediye teşkilatı kaldırılıp Şarköy’ün Mahallesi haline getirilmiştir. 2013 yılı itibariyle 1.718 kişi yaşamaktadır.
Kasaba halkının çoğu 1923 mübadelesi ile köye yerleşen Bektaşi ve Türkmen mübadillerdir. Sarı Keçeli Türkmenleri, Yunanistan’ın Selanik iline bağlı Vardar nehri yakınında bulunan Gevgeli ilçesi, Nutya, Kara Sinanlı, Alçaklar, Vodina, Kılkış, Mayadağ, Poroy köylerinden mübadele ile göç ettirilmiştir. Kuruluşu antik çağlara dayanan kasaba M.Ö. 1.yüzyılda Yunanlılar tarafından bir koloni şehri olarak kurulmuştur. Bizans döneminin din merkezi olan GANOHORA (Ganos – Gaziköy ve Hora – Hoşköy) metropolitliği civarında 6 kadar manastır bulunduğu söylenmektedir. Ganos (Işık Dağı), eski dönemde Hristiyanların “Kutsal Dağ” kabul ederek hacı olmak için uğradıkları 980 metre yükseklikteki bir dağdır.
Bu bölgede yer alan manastırlarda rahipler kendi yiyeceklerini üretiyorlar, üretim fazlasını diğer yerleşim bölgelerine satıyorlardı. Ganohora kıyılarında gemilere yüklenen ürünler, deniz ötesi birçok metropole sevk ediliyordu. Amforalar ile taşınan şaraplar bu bölgeyi amfora üretim merkezlerinden biri haline getirmiştir. Bölgedeki şarap üretiminin yoğunluğunu Ganos mühürlü amforalara Akdeniz’in doğu ve batı ucundan, Marmara Denizi ve Karadeniz’in hemen her köşesinde rastlanmasından anlayabiliriz. Bölgede yüzyıllardır manastırlardaki papazlar tarafından Kolorko, Yapıncak, Kınalı Yapıncak, Gamay ve Sémillon gibi birçok üzüm türünden şarap üretilmiş.
Kasaba halkı geçimini genelde zeytin ve üzüm yetiştiriciliği ile sağlamaktadır. Yapılan bağcılık türü Fransa’nın Bourgogne bölgesiyle önemli benzerlikler gösterir. Araziler oldukça küçüktür. Bölgenin en büyük balıkçı barınağı da Hoşköy’de bulunmaktadır. Zeytin ve şarap üretiminin gözde merkezlerinden Ganahora’nın tam karşısında zengin mermer yatakları ile ünlü Prokenessos (bugünkü Marmara Adası) bulunmakta idi. Bu iki merkez arasında yoğun bir deniz ticareti olduğu varsayımından yola çıkarak geçtiğimiz birkaç yıl içinde yapılan araştırmalar sonunda Marmara Adası kıyılarında çeşitli devirlere ait tam 13 adet gemi enkazına rastlanmıştır. Adanın Tekmezar Burnu’ndaki bir batığın yaklaşık 20 bin amfora taşıması ise eski çağlarda bu bölgedeki üretimin ve ticaretin kapasitesine ilişkin en çarpıcı örnektir.
Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nu 27.09.1994 gün ve 2012 sayılı kararı ile kent 1. ve 3. Derece arkeolojik sit alanı ilan edilmiştir. Ancak yine Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 05.11.1999 gün ve 658 sayılı kararı doğrultusunda 20.12.2012 gün ve 7440 sayılı kararı ile 1. derece ilan edilmiş ve iskânın büyük kısmını oluşturan alan 2. dereceye dönüştürülmüştür. Halkın sit kısıtından kaynaklanan imar sıkıntısını çözmek üzere iskânın bulunduğu 2. derecedeki alanın kentsel arkeolojik site dönüştürülmesi çalışmalarına başlanmıştır.
Bölgedeki manastırlar içinde günümüze ulaşan tek kalıntı olma özelliğine sahiptir. Papaz Dionysuis (doğum adı; Kalafatis) tarafından 1865 yılında yapılan manastırın inşaatı 49 yılda tamamlanıyor. 1865’de yapılan bu manastır, daha önceki bir Bizans manastırının kalıntıları üzerine inşa ediliyor. Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen Bizans manastırının ise İstanbul alınmadan önce yapılmış olduğu tahmin ediliyor. Bu arazinin Bizans manastırından da önce mezarlık olarak kullanıldığı biliniyor. Mezarlık 5.ve 6. yüzyıla tarihleniyor.
HOŞKÖY EKONOMİSİ
Şarap üretimindeki tarihsel süreklilik amfora imalatı için de geçerlidir. Bölgedeki madensel yönden zengin sulardan elde edilen çamur amfora, tuğla, kiremit, çanak ve çömlek imalatında kullanılıyordu. Mürefte limanından Marsilya’ya daha sonra “Marsilya Kiremiti” olarak tanınan kiremit türünün ihraç edildiği bilinmektedir. Hoşköy’de bir süre öncesine dek birçok aile, geçimini fırınlarda pişirerek ürettikleri toprak kaplardan ve kiremit – tuğla ocaklarından sağlıyordu.
HOŞKÖY ARSA FİYATLARI
Hoşköy arsa fiyatları (imarlı ort. m²) 1.200 TL – 13.600 TL arasında değişmektedir.
HOŞKÖY TARLA FİYATLARI
Hasköy tarla fiyatları (m²) 150 TL – 1.200 TL arasında değişmektedir.
Tekirdağ Şarköy Hoşköy’de bulunan arsalarınız için ücretsiz fiyat teklifi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Size özel atanacak bölge temsilcimiz ile istediğiniz zaman iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.Sizi alışılmışın dışına çıkarıyoruz. Tamamen çözüm odaklı tüm prosedürlerden uzakta kişiye özel gayrimenkul hizmeti sunuyoruz.
Tekirdağ Şarköy Hoşköy’den arsa almak ya da Şarköy Hoşköy’den arsa yatırımı yapmak isterseniz 444 50 92 nolu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Satılık arsalarımız hakkında bilgilendirme öncelik sırasına göre yapılmaktadır.